Cultura

Agentia Vreau Bilet a suplimentat numarul de bilete

Agentia Vreau Bilet a suplimentat numarul de bilete pentru concertul pianistului rus Boris Berezovsky

blankS-a născut la Moscova si a studiat la Conservatorul din Moscova cu Eliso Virsaladze şi în particular cu Alexander Satz. Dupa debutul la Londra, la Wigmore Hall, în 1988,

în 1990 a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova.  Boris Berezovsky, caci despre el este vorba, este invitat frecvent de renumite orchestre, inclusiv de Philharmonica din Londra, New York, filarmonicile din München, Oslo, Danemarca, Orchestra Simfonică din Frankfurt, BBC Symphony Orchestra, Orchestra Simfonica din Birmingham, din Rotterdam, din Franta etc.

Partenerii săi în formaţiile camerale sunt Brigitte Engerer, Vadim Repin, Dmitri Makhtin, şi Alexander Kniazev. 

Cu casa de discuri Teldec, Boris Berezovksy a înregistrat lucrări de Chopin, Schumann, Rachmaninov, Mussorgsky, Balakirev, Medtner, Ravel si intergrala Studiilor Transcedentale de Liszt.

Sonatele lui Rahmaninov in interpretarea sa au primit Preis der Deutschen Schallplattenkritik, iar discul său cu Ravel a fost recomandat de „Le Monde de la Musique”, Diapazonul de Aur, BBC Music Magazine şi Sunday Independent. 

Boris Berezovski a câştigat, în martie 2006, premiul BBC pentru cel mai bun instrumentist.

În august 2004, DVD-ul cu piese pentru pian, vioara si violoncel și Trio Elegiaque de Ceaikovski – “A La Mémoire d’un grand artiste”, înregistrat de Trio B. Berezovski, Makhtin D., Kniazev A.  a primit Diapason d’Or.
În octombrie 2004, cu Warner Classics International, Boris Berezovski, Alexander Kniazev şi Dmitri Makhtin au înregistrat Trio no. 2 de Shostakovitch şi Trio Elégiaque no. 2 de Rahmaninov, care au fost premiate cu Choc de la Musique în Franţa, Gramophone în Anglia, şi Echo Clasic 2005 în Germania
, iar inregistrarea solo live cu Chopin / Godowsky a primit Diapason d’Or şi RTL d’Or. Cu Mirare Harmonia Mundi, Boris Berezovski a înregistrat Preludiile de Rahmaninov, precum şi intergrala concertelor pentru pian de Rahmaninov alături de Orchestra Filarmonica din Ural sub bagheta lui Dmitri Liss şi un alt CD împreună cu Brigitte Engerer cu lucrări pentru două piane dedicate lui Rahmaninov, care a primit diverse premii. 

Deci, iubitorii muzicii clasice sunt invitati marti, pe 6 noiembriela ora 19:00,  la Ateneul Roman, pentru a se bucura de sunete sublime redate cu virtuozitate de pianistul rus Boris Berezovsky.

Astfel, organizatorii au suplimentat numarul de locuri pentru concertul de marti seara. Biletele pentru noua categorie de loc costa 150 lei/bilet si pot fi luate de la punctele de vanzare Vreau Bilet si on-line prin www.vreaubilet.ro

Boris Berezovsky le va oferi celor prezenti un recital de pian de exceptie din cuprinsul caruia nu vor lipsi compozitii semnate de: Chopin, Brahms, Ravel, Liszt si multi altii.

Dexteritatea fantastica a degetelor, claritatea ritmica, controlul total pe care il exercita asupra instrumentului ii permit schimbari bruste de caracter ce uimeste auditoriul.

Pe langa pasiune apentru muzica, Boris Berezovsky este un impatimit al jocurilor de noroc. Ori de cate ori poate intra in marile cazionuri pentru a-si incerca norocul la ruleta sau poker.

Artistul declara intr-un interviu ca “Pianul si ruleta au un numitor comun. Regulile sunt aceleasi, dar jocul se schimba de fiecare data. Fiecare joc este unic chiar daca il joci de mai multe ori. In cazul pianului este la fel. Trebuie sa respecti regulile, iar rezultatul este intotdeauna diferit. “

Programul recitalului :

Brahms, Studies for Piano in A minor – Variations on a Theme by Paganini, Op.35

Brahms, Hungarian Dances (Three dances)

Khachaturian, Toccata

Gould, Etude in a form of Boogie Woogie

Chasins  Flirtation in Chinese Garden

Chasins  Rush hour in Hong Kong

Gershwin  3 Preludes

Liszt  Mephisto Waltz no. 1, „Der Tanz in der Dorfschenke”, S 514

Albéniz Suite Española, Op.47: Asturias (Leyenda)

Albéniz  Suite Española, Op.47: Granada

Saint-Saëns, Le Cygne (The Dying Swan) (Arr. Godowsky)

Chopin  Waltz no. 6 in D flat major „Minute Waltz”, Op.64 no.1 (Arr. Godowsky)

Ravel  La Valse

blank