Aeronave Eurofighter
Actualitate

Aeronave Eurofighter Typhoon și CF-18 Hornet italiene au ajuns la bazele militare de la Kogalniceanu și Borcea

Aeronave Eurofighter Typhoon si CF-18 Hornet au aterizat vineri la Baza 57 Aeriana de la Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, si la Baza 86 Aeriana de la Borcea.

Detasamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloti si personal tehnic) si aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, impreuna cu militarii Fortelor Aeriene Romane, misiuni de Politie Aeriana Intarita (enhanced Air Policing) sub comanda NATO, pentru sase luni, se arata pe pagina de Facebook a Fortelor Aeriene Romane.

Detasamentul spaniol (piloti si personal tehnic) si aeronavele CF-18 Hornet vor executa, impreuna cu militarii Fortelor Aeriene Romane, misiuni de Vigilenta Aeriana Intarita (enhanced Vigilance Activity) sub comanda NATO, pentru patru luni.

Vineri, s-a desfasurat la baza militara de la Mihail Kogalniceanu ceremonia de incheiere a misiunii de Politie Aeriana Intarita a detasamentului Fortelor Aeriene Regale Canadiene, misiunea sub comanda NATO urmand sa fie preluata, in decembrie, de Fortele Aeriene Italiene.

Detasamentul canadian, format din 180 de militari (piloti si personal tehnic) si sase aeronave CF-18 Hornet, a executat misiuni de Politie Aeriana Intarita (enhanced Air Policing) sub comanda NATO timp de patru luni, alaturi de militari ai Fortelor Aeriene Romane, care au actionat cu aeronave F-16 Fighting Falcon si MiG-21 LanceR.

blank