AEP anunță că perioada de înscriere a fost prelungită termenul de înregistrarea al alegător prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Noul termen-limită find 22 octombrie 2020. 

Perioada de înscriere pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare, prelungită cu 31 de zile

AEP anunță că perioada de înregistrare a cetăţenilor români din diaspora care doresc să voteze prin corespondenţă sa prelungit cu 31 de zile a decis .Parlamentul a decis printr-o lege care a fost promulgată astăzi de către preşedintele României. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, atrage atenţia asupra faptului că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondenţă”, a transmis, miercuri, AEP.

Sursa citată a precizat că, multe state – şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european – vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri:

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie

AEP a anunțat că până miercuri seară, 8.613 persoane au optat pentru votul prin corespondenţă şi 2.515 persoane pentru votul într-o secţie de vot.