Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Adrian Sobaru a intrat cu masina prin bariera de la Guvern, apoi a fost retinut

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care in 2010 s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, a intrat cu masina in gardul de la Palatul Victoria.

61574343

El a strigat jandarmilor care l-au retinut: “Va place cum arata tara asta?”, relateaza martorii incidentului.

Potrivit acestora, Sobaru a intrat in forta, dinspre Piata Victoriei, in una dintre cele doua porti centrale ale cladirii Guvernului, cea prin care masinile demnitarilor ies din curte, fara sa incetineasca viteza. Ulterior, el a fost imobilizat de jandarmi, care l-au dus la Sectia 1 de Politie.

Sobaru, care era la volanul unui autoturism Dacia Break, a rupt bariera si a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cativa zeci de metri. Adrian Sobaru a fost imobilizat de jandarmi si dus la Sectia 1 pentru a fi audiat, au declarat surse din Politie, conform Mediafax.

La sedinta Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, el strigand: “Boc, ati luat drepturile copiilor”. Sobaru a cazut atunci de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt. El purta un tricou pe care scria “Ne-ati ciuruit / Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri / Ne puteti lua viata si banii, dar nu si LIBERTATEA”.