Actualitate, Stiri

Adrian Sârbu nu reuşeşte să scape de datorii?!

Tătucul Pro-ului are probleme finaciare?!

Sarbu (2)

Lichidatorul judiciar al unei firme controlate de Adrian Sârbu, părintele Pro TV, se chinuie de aproape jumătate de an să găsească un cumpărător pentru pachetul majoritar de acţiuni la hotelul de trei stele California, din staţiunea Cap Aurora.

Compania de Construcţii Bucureşti (CCB) SA, societate în faliment, prin lichidatorul judiciar SP Georgescu, Dănăilă şi Asociaţii SPRL, derulează azi, 19 februarie, vânzarea de valori mobiliare prin metoda vânzare specială la ordin, având ca obiect 80.000 de acţiuni deţinute de firma bucureşteană la Granat SA Mangalia. Lichidatorul judiciar menţionează că tranzacţia poate fi efectuată exclusiv pentru întregul pachet de 80.000 de acţiuni. Este a doua încercare de vânzare a participaţiei lui Adrian Sârbu la hotelul din Cap Aurora, după cea din septembrie 2013, scrie replicaonline.ro.

CCB deţine 30,7654% din Granat SA Mangalia, ceilalţi acţionari fiind SIF Transilvania, cu 24,2655%, Domux Mex SRL (parte a grupului Mobexpert, patronat de miliardarul Dan Şucu, bun prieten şi partener de afaceri al lui Adrian Sârbu), cu 23,8355%, Dan Stănescu, cu 17,5832% şi alţii, cu 3,5503%.

Hotelul California, fostul Granat, a reprezentat prima tentativă a mogulului Sârbu de a intra şi pe piaţa hotelieră din România, în anul 2001. Afacerea s-a dovedit în cele din urmă a fi un eşec, chiar dacă ultimele date arată o cifră de afaceri de 432.536 lei şi un profit net de 24.344 lei, cu un angajat, în anul 2012. Anterior, hotelul a înregistrat în perioada 2007- 2011 pierderi de peste 1,1 milioane de lei. Şi firma de construcţii a mogulului Sârbu a agonizat câţiva ani, înainte de a da faliment, adunând pierderi şi datorii de peste 20 milioane de lei. CCB are ca asociaţi persoanele fizice Adrian Sârbu, Vasile Niţescu (discretul milionar care a îngropat cunoscutul producător de ulei Ultex Ţăndărei), Nikolaus Peitler, precum şi persoanele juridice Inter Media International SRL, AVAS şi Asociaţia CCB. Inter Media Internaţional SRL, declarată inactivă de ANAF, îl are ca unic asociat pe Adrian Sârbu. Fostul regizor de la Studiourile Sahia a fondat şi a condus timp de două decenii cel mai puternic grup media din România. În august 2013, Adrian Sârbu a demisionat de la şefia Central European Media, grupul american care deţine Pro TV, primind în schimb compensaţii de 5,4 milioane de dolari.

 

 

blank