Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Adrian Sârbu, adus cu mandat la Parchetul General.

Adrian Sârbu a fost adus, luni seară, cu mandat, la Parchetul General, pentru audieri în dosarul de evaziune de la Mediafax.

blank

Adrian Sârbu a fost ridicat de ofiţerii de la Parchetul General luni seară, de la sediul agenţiei de presă Mediafax. Omul de afaceri este urmărit penal pentru instigare la evaziune fiscală.

Surse judiciare susţin că Adrian Sârbu este suspectat şi de complicitate la evaziune, delapidare şi spălare de bani. Cel mai probabil, pe numele patronului Mediafax va fi emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după ce mai mulţi angajaţi au dezvaluit procurorilor cum au fost externalizate sume din Mediafax Grup catre Telefericul Prahova S.A.

Potrivit unor surse, în momentul în care a fost săltat de procurori pentru a fi dus la Parchet, Adrian Sârbu se afla în compania lui Marian Vanghelie.

Saptamana trecută, Adrian Sârbu, acționar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, a devenit și noul administrator al companiei, în locul Roxanei Grigoruță, pentru care a fost prelungită măsura arestului preventiv.

Datele publicate în Monitorul Oficial precizează că Mediafax şi „noul director general Adrian Sârbu” au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmează să fie ratificat la următoarea Adunarea Generală Extraordinară a Asociaților.

Pe lângă poziția de director general al Mediafax, Adrian Sârbu este și noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.

În acest dosar sunt cercetate penal mai multe persoane, trei fiind arestate preventiv, respectiv Roxana Grigoruță și Sorin Dinu, persoane cu funcții de conducere în SC Mediafax Group SA, și avocatul Dragoș Chiș.

Într-un comunicat din luna decembrie 2014, Parchetul General arăta că, printr-o decizie din data de 23 aprilie 2013, i s-a acordat societății comerciale Mediafax Group SA eșalonarea la plată pe o perioadă de 24 de luni a obligațiilor fiscale exigibile, în sumă totală de 3.949.358 lei.

În acest context, societatea comercială, reprezentanți ai acesteia, precum și persoane din cadrul unor cabinete de avocatură implicate în avizarea legalității actelor acestei societăți au creat și aplicat, în mod continuat, o schemă de sustragere de la plata taxelor și impozitelor, implicând constituirea unor societăți fantomă pe numele unor persoane lipsite de posibilități materiale, profitând tocmai de situația acestora, societăți ce au fost antrenate în circuitul comercial astfel alcătuit.

În acest fel SC Mediafax Group SA era protejată, responsabilitatea plății taxelor și impozitelor fiind transferată în sarcina celorlalte societăți, împotriva cărora se declanșau măsurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor și executare silită a acestora, proceduri inutile, deoarece nu dețineau în patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

blank