Sport, Stiri

Adrian Porumboiu: „Îmi dau foc în Piaţa Universităţii!”

Lupta în finalul sezonului 2010-2011 a fost mai strânsă ca niciodată! Învingătoarea campionatului se califica direct în grupele Ligii Campionilor şi avea asigurată o bursă suma de 10.000.000 de euro. La 3 ani şi jumătate distanţă, au ieşit la iveală acuze despre încercarea de aranjare a unui meci din finalul campionatului.

porumbacul-e1410360853372-765x580

Acţionarul majoritar al clubului FC Vaslui, Ciprian Damian, a pornit un scandal de proporții, declarând că, înaintea meciului Astra – Vaslui, din etapa a 32-a, Adrian Porumboiu şi Ioan Niculae au fost aproape de a face blat, potrivit site-ului cancan.ro.

Conform sursei citate, Porumboiu şi Niculae au avut o serie de întâlniri, înâintea meciului direct, iar primul ar fi venit cu suma de 600.000 de euro. În schimbul celor trei puncte, Vaslui urma să cumpere doi jucători de la Astra.

Contactat de SportNews.ro, Adrian Porumboiu a admis că s-au purtat discuţii pentru achiziţionarea a doi jucători, dar precizează că nu înaintea meciului direct.

    “Este adevărat că am purtat discuţii pentru doi jucători: Takayuki Seto şi Kehinde Fatai. Discuţiile au avut loc cu mult timp înaintea meciului direct, în nici un caz nu m-am întâlnit cu ei înaintea jocului. Aş fi dat 2 milioane de euro în schimbul lor pentru că erau doi jucători valoroşi. Voiam să ne întărim pentru grupele Ligii Campionilor”, ne-a declarat astăzi Adrian Porumboiu, contactat telefonic.

Înaintea etapei a 32-a din acel sezon, pe primul loc era Oţelul Galaţi (64 de puncte), urmată de FC Timişoara (63 de puncte), în timp ce FC Vaslui completa podiumul (59 de puncte).

    “Cum să spună că am vrut să fac blat la acel meci? A fost o partidă pe viaţa şi pe moarte. S-a jucat mai ceva ca la finala Campionatului Mondial. Îmi aduc aminte perfect de acel joc. Se aruncau cu pietre pe teren, iar eu mi-am luat un pumn!”, ne-a spus Porumboiu.

Fostul patron al grupării moldave a adăugat:

“Doamne Dumnezeule, ce tâmpenii! Nişte bazaconii spuse de oameni bolnavi la cap! Chiar sunt curios ce fel de poveşti mai inventează omul ăsta (n.r. Ciprian Damian) despre mine. Păi se contrazic în declaraţii! Ori am avut 6000.000 de euro, ori n-am avut!”, a mai declarat Adrian Porumboiu.

blank