Adrian Oros
Featured, Politic

Adrian Oros şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL de la Senat: În câteva săptămâni “echipa câştigătoare” a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid

Ministrul interimar al Agriculturii, senatorul Adrian Oros şi-a anunţat, vineri, pe Facebook, dezafilierea din grupul parlamentar PNL. Acesta este unul dintre apropiaţii lui Ludovic Orban iar gestul său vine după plecarea lui Ludovic Orban din grup, la începutul săptămânii. ”Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţara, este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban”, spune Oros.

”Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal de la Senat! Din nefericire, în câteva săptămâni “echipa câştigătoare” a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid”, a scris Adrian Oros.

El spune că ”guvernul liberal Orban a reuşit să treacă ţara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme, şi a făcut-o foarte bine”.

”Am vorbit anul trecut de construcţia unei coaliţii de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că şi în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decenţă, bunăcuviinţă, seriozitate. În ultima perioadă, nu reuşesc să explic oamenilor care şi-au pus speranţa în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Naţional Liberal. Din păcate, constat acum, ca nu a fost vreun plan, sau un proiect pentru PNL, sau pentru România. Sau dacă a fost, este ceea la ce asistăm în zilele noastre. Un plan pentru distrugerea PNL. Şi care compromite şansele la dezvoltare a României”, afirmă ministrul interimar.

Adrian Oros adăugă: ”Cred cu convingere că singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare şi economice din ţara, este refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban. Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, aşa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL”.

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat, în 26 octombrie, plecarea din grupul parlamentar al PNL.

Exemplul său a fost urmat ulterior de mai mulţi parlamentari liberali care au rămas însă membri de partid.

Şi-au anunţat oficial până acum dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari.