Politic, Stiri

Adrian Năstase şi-a lansat o nouă carte. Iliescu, Dragnea şi Rus, prezenţi

Adrian Năstase şi-a lansat marţi, în prezenţa lui Iliescu, Dragnea, Rus, cartea “Cele două Românii”, prezentată prima dată la Clubul de la Jilava, el vorbind despre teme diverse, de la speculaţiile privind homosexualitatea sa până la episodul accidentului de vânătoare al lui Ilie Sârbu.

3605968_mediafax_foto_raul_stef_38101200_92765500_12754500_98729200_75103800_84309900

“De ce am scris cartea? Am descoperit că există Alzheimer colectiv, care ne face să uităm unele lucruri şi să avem o senzaţie inevitabilă să repetăm unele greşeli”, a spus Năstase.

La prezentarea cărţii, el a vorbit despre diverse teme, de la necesitatea regândirii construirii Guvernului până la eticheta ”Năstase patru case”, speculaţiile privind homosexualitatea sa sau episodul accidentului de vânătoare al lui Ilie Sârbu.

“Prima prezentare a cărţii a fost în cadrul Clubului de la Jilava, care funcţionează în continuare. Este o dezbatere în care fiecare vorbeşte despre subiectul pe care-l ştie. Unii au vorbit despre apicultură, alţii despre conductă fără săpătură, eu am vorbit despre politică”, a spus Năstase, arătând că această carte nu conţine “impresii de călătorie din Jilava” şi este atent documentată, iar soţia şi fiii săi “au bătut-o la maşină, au tehnoredactat-o”.

El a explicat mai multe teme controversate cum ar fi ”Năstase patru case”, arătând că a înţeles că unii dintre candidaţii la prezidenţiale au chiar mai multe case.

“Au fost patru case, dar succesiv”, a spus Năstase, potrivit mediafax.ro.

Fostul a vorbit şi despre episodul accidentului de vânătoare al lui Ilie Sârbu: “Am explicat cum se duc alicele grupate numai de la o armă descărcată de la o distanţă de un metru”.

El s-a referit şi la speculaţiile privind homoxesualitatea sa, arătând că cel care le-a lansat s-a dovedit că era turnător la Securitate şi le-a difuzat în America, fiind preluate în campania prezidenţială din 2004 de PD şi Vadim Tudor.

La lansare au fost prezenţi actuali şi foşti lideri PSD, între care preşedintele Ion Iliescu, miniştrii Ioan Rus şi Liviu Dragnea, Mihai Sturzu, dar şi foşti membri ai Cabinetului pe care l-a condus, Victor Babiuc, Adrian Severin, Dan Matei Agaton.