Sentinţa Curţii de Apel este definitivă

 Nastase 6 luni

Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsă de 6 luni. Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat marţi pe cererea DNA de acordare a unui spor de pedeapsă la cei patru ani închisoare primiţi de Adrian Năstase în dosarele ‘Zambaccian’ şi ‘Trofeul calităţii’, informează Agerpres.

“Este o apreciere personală a judecătorilor, care au pus în balanţă argumentele Parchetului şi argumentele noastre. Judecătorul a mers la jumătate: noi am cerut ca pedeapsa să nu fie sporită, iar Parchetul a cerut să fie sporită cu un an pedeapsa. Nu am vorbit cu domnul Năstase, dar e o decizie definitivă.”, a comentat avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat vinerea trecută o contestaţie a DNA, după ce Tribunalul Bucureşti a contopit pedepsele primite de Adrian Năstase, fără ca această din urmă instanţă să adauge un spor de pedeapsă la cei patru ani închisoare, aşa cum solicitaseră procurorii.

Pe 8 mai, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Năstase în dosarele ‘Zambaccian’ şi ‘Trofeul calităţii’, urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de patru ani închisoare, fără ca instanţa să-i adauge un spor de pedeapsă.