Adrian Năstase
Featured, Politic

Adrian Năstase îl critică pe Iohannis pentru modul în care cataloghează unele partide

Adrian Năstase afirmă, într-o postare pe blogul său, că după ce România a ajuns atât într-o criză politică profundă, perspectivele nu sunt deloc bune. Iar în acest context, președintele Klaus Iohannis nu poate să intervină eficient, susține fostul premier.

„Asa cum am prefigurat, s-a ajuns intr-o criză politică, economică si socială profundă. Perspectivele sunt incă si mai rele. Sărăcia, amplificată de cresterile de tarife sau de preturi, devalorizarea leului (probabil mai mare in realitate decât cea anuntată), restrictiile sanitare de după congresele PNL si USL vor determina mari nemultumiri sociale. Chiar dacă românii sunt foarte „rezilienti”.

Clasa politică este scindată, societatea românească si-a pierdut capacitatea de empatie si de solidaritate. Partidele parlamentare sunt incapabile să construiască formule de consens.

Institutia Presedintelui a fost concepută in Constitutia noastră tocmai pentru a interveni in astfel de situatii. Cu o singură conditie – să-si prezerve credibilitatea necesară pentru a functiona ca mediator. Din păcate, interventiile partizane ale lui Iohannis fac aproape imposibilă o astfel de misiune. Calificarea unor partide ca fiind toxice sau extremiste, modul in care a intervenit pentru realizarea „guvernului său”, a „parlamentului său”, a „magistratilor săi”, etc., nu-i permite acum să intervină eficient”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Prin intermediul unor presiuni, el incearcă să peticească cabinetul Câtu dar va fi greu să reziste această cărutâ până in 2024, mai spune Adrian Năstase. Probabil că ar fi necesare alegeri anticipate, crede el, dar susține că îi e greu să creadă că se va ajunge la o astfel de „resetare” a jocului.

Asa incât unii vor alege resemnarea, altii revolta.

blank