Featured, Politic

Adrian Năstase este de părere că trecerea moțiunii ar genera haos

Adrian Năstase a declarat că speră ca moţiunea de cenzură să nu fie votată, deoarece ar crea şi mai mult haos. Fostul prim-ministru a precizat că trecerea moţiunii ar fi un lucru benefic doar pentru Klaus Iohannis, care va putea continua jocul politic până în prima parte a anului viitor.

„Sper ca moţiunea de cenzură să nu fie votată. Acceptarea ei ar crea şi mai mult haos, în condiţiile în care, în apropierea noastră dar şi peste ocean, sunt tot mai multe probleme. Dacă nu va trece moţiunea, va fi nevoie de angajarea răspunderii guvernului care să propună în parlament şi o restructurare dar şi o modificare a programului de guvernare – ceea ce se putea face, în opinia mea – şi înainte de moţiunea de cenzură”, a scris Adrian Năstase, pe blogul personal.

Acesta a mai spus că, în cazul în care „va trece moţiunea, acest lucru va fi benefic doar pentru Iohannis, care va putea să conducă jocul politic până la alegerile prezidenţiale dar şi în prima parte a anului viitor. Vom vedea…”, a conchis fostul premier.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00. Votul este secret cu bile.