Actualitate

Adrian Năstase, atac la Băsescu: Se plânge acum când trebuie să meargă în faţa instanţei

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, la Digi24, referitor la cazul românilor răpiți în Irak, că este exclus ca cineva să poată proba ceva ce nu a existat. Adrian Nastase

„Este vremea delatorilor”, spunea fostul şef al statului. Fostul premier al României, Adrian Năstase, îl atacă într-o postare pe blogul personal. Fostul preşedinte  Traian Basescu  şi copreşedintele PNL Vasile Blaga au fost, joi dimineaţa, la ICCJ, fiind citaţi în dosarul în care Corneliu Vadim Tudor a depus plângere pe numele lor în cazul jurnaliştilor răpiţi în Irak. Fostul șef de stat a catalogat plângerea lui Corneliu Vadim Tudor drept o „delațiune”. Ce vor decide instanțele asta se va face. În ceea ce mă privește, nu am nicio îngrijorare pentru redeschiderea acestui dosar. Mă uitam că în ziua de azi este vremea delatorilor. Un delator de teapa lui Vadim Tudor poate să te târâie prin toate instanțele”, a spus fostul președinte, care a anunțat că, dacă aceste acuzații se vor dovedi nefondate, îl va acționa în instanță pe Corneliu Vadim Tudor. „Categoric. Întâi aștept să se pronunțe justiția și pe urmă voi acționa eu în instanță pe acest Vadim Tudor, a completat Băsescu. 

În acest sens, fostul premier, Adrian Nastase, spune că pentru Traian Băsescu există „delatori buni” și „delatori răi”. „«E vremea delatorilor» – se plânge acum Băsescu, când trebuie să meargă în faţă instanţei. Dar Genică Boerică, condamnat la vreo 12 ani de închisoare şi fugit prin lume – cel care a făcut un denunţ din închisoare împotriva mea, ca să scape? Dar Octavian Creţu? Dar Cristina Popa? Aceştia erau delatori «buni», pentru că serveau scopurilor politice ale lui Băsescu, în dosarele mele?”, a scris Adrian Nastase pe blogul personal. Copreședintele PNL Vasile Blaga și fostul șef al statului Traian Băsescu s-au prezentat joi la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale împotriva lor în legătură cu răpirea jurnaliștilor români în Irak.

blank
blank