adrian-nastase
Featured, Politic

Adrian Năstase – atac dur: PSD a reușit să piardă în ultimii ani cam toate bătăliile politice; Acum intră în hibernare?

PSD a „reușit” să piardă, în ultimii ani, cam toate bătăliile politice – pentru presedinție, parțial pentru locale și pentru europarlamentare, a pierdut și, probabil, va pierde din nou guvernul și, neavând aliați, va pierde și controlul Parlamentului, a afirmat fostul premier Adrian Năstase, fost președinte al PSD.

El spune că Parlamentul este însă o posibilă platformă pentru viitoarea etapă politică, din 2024, când vor avea loc alegeri prezidențiale, parlamentare, europarlamentare si locale.

„De aceea, singura tribună publică de care va dispune PSD în pregătirea acelor alegeri, rămâne Parlamentul, locul unde se vor dezbate legi cu dedicație, și se vor înfrunta reprezentanții partidelor. (…) Partidul a scăpat de „grija” de a forma un guvern (pare că nu este interesant să creeze nici măcar un „guvern din umbră„) și consideră, probabil că la alegerile viitoare „destinul” va hotărî „rotativa” guvernamentală„, a scris Năstase pe blog.

„Ce ne anunță acum, președintele PSD?„ adaugă Năstase.

„Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, joi, că nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de un membru al conducerii partidului sau de un preşedinte de organizaţie”. „Alături de colegii mei din Consiliul Politic Naţional, am luat hotărârea de a continua să modernizăm PSD şi nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de către un membru al conducerii PSD sau de către un preşedinte de organizaţie”. „Este timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesionişti şi să ne asigurăm că vom avea un viitor împreună. Şi liderii PSD, chiar dacă sunt profesionişti, chiar dacă au câştigat alegerile, chiar dacă în domeniile lor de activitate sunt recunoscuţi, au înţeles că nu trebuie să existe în interiorul partidului o dispută pe anumite funcţii”. , spune Adrian Năstase care îl citează pe Marcel Ciolacu.

„Înțeleg deci că PSD va juca cu echipa de juniori pentru a nu exista dispute in partid. Incredibil! Pregătirea tinerilor se face în departamente, în „guvernul din umbră”, nu în prima linie. Va fi o luptă dură pentru alocarea comisiilor. E nevoie ca liderii de grup să cunoască cutumele și algoritmul de alocare, să aibă o experiență dobândită în timp. Iar bătăliile din birourile permanente vor fi esențiale pentru stabilirea agendei. Vă reamintesc faptul că o „defecțiune” in reprezentarea PSD în Biroul Senatului a blocat activitatea acestei camere și a împiedicat adoptarea legii care ar fi permis desfășurarea alegerilor în primăvară. Asa încât, ce să cred? Intră partidul in hibernare, renunță la cei mai buni „jucători” ai săi din Parlament?

Care ar putea fi motivul? Sacrificarea unor interese pe termen lung pentru unele interese pe termen scurt? Abandonarea tribunei parlamentare în favoarea unor „dialoguri” de culise?, a analizat fostul premier.

blank