Adrian Mutu
Sport

Adrian Mutu, la un pas să devina antrenorul unui club din Ungaria

Antrenorul Adrian Mutu (42 de ani) a recunoscut că ar putea să preia echipa Kisvarda, din Ungaria.

Adrian Mutu a recunoscut tot: “Briliantul”, gata să revină pe bancă! Urmează întâlnirea decisivă cu patronul echipei

Prezent în emisiunea Fotbal Club, Mutu a spus că urmează să aibă o întâlnire cu conducerea clubului Kisvarda, locul 3 din Ungaria:

“O să ne întâlnim, încă nu am decis ziua. O să ne întâlnim, mie mi-a transmis patronul că vrea să mă vadă. Îmi doresc, sincer, să antrenez o echipă mai puternică decât ce am antrenat până acum. Ei sunt pe locul 3, n-am ce să zic.

Dacă aș avea o ofertă din România m-aș mai gândi, pentru că sunt acasă și e normal ca alegerile să fie legate și de asta. Să vedem ce va fi”, a spus Adrian Mutu, în cadrul emisiunii Fotbal Club, în direct la Digi Sport.

Kisvarda ocupă locul 3 în campionatul Ungariei, cu 24 de puncte strânse în primele 13 etape, la patru lungimi în spatele liderului Ferencvaros, care are un meci mai puțin. La echipă sunt legitimați și doi jucători români – fundașul dreapta Andrei Peteleu (29 de ani) și mijlocașul ofensiv Claudiu Bumba (27 de ani).

La Kisvarda a antrenat și Vasile Miriuță (53 de ani) în perioada iunie – octombrie 2019, când avea mai mulți jucători români sub comandă, precum Gicu Grozav, Cornel Ene sau Mihai Mincă.

Ultimul antrenor principal de la Kisvarda a fost portughezul Joao Janeiro (40 de ani), care a preluat echipa în luna mai și a părăsit-o pe 9 noiembrie, acceptând o ofertă de la gruparea slovacă Dunajska Streda. În prezent, Kisvarda este pregătită de interimarul Gabor Eros (41 de ani), care pregătește partida cu MTK Budapesta, programată sâmbătă, de la ora 15:45, în cadrul etapei a 14-a din campionat.

Adrian Mutu a mai antrenat în străinătate doar la echipa secundă a celor de la Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), în perioada iulie 2018 – decembrie 2019. “Briliantul” a mai antrenat la FC Voluntari, România U21 și U Craiova 1948.