Ministrul Educației, Adrian Curaj, nu mai are curajul să se țină de cuvânt și să părăsească pepiniera de demnitari ai țării, adic ”Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN)”. El și-a nuanțat declarația anterioară și a precizat că anunțul de a cere să nu mai fie plătit nu înseamnă să înceteze să mai predea, ci doar să nu mai fie remunerat pentru munca depusă.

„În incompatibilitate nu sunt, pentru că am întrebat, asta este foarte important de precizat. Doi: ce am primit (indemnizație — n.r.) până am luat decizia să nu mai primesc, am donat unei instituții care face educație. Și am solicitat să nu mai primesc această indemnizație. Cu siguranță, voi analiza, voi lua decizia și voi anunța ce voi face în legătură cu menținerea sau plecarea de acolo”, a declarat Curaj, întrebat dacă nu ar fi rezonabil să demisioneze din calitatea de membru al acestei academii.

Citeste si...
Ministrul Educației are Curaj – vezi cum vrea să intre în doctoratele fără doctori

El a apreciat că școala, investițiile în știință și invocare sunt subiecte de siguranță națională.

„Țin foarte mult la lucrurile acestea. Uitați-vă la ce se întâmplă în toată lumea atunci când discutăm de conceptul global de securitate! (…) Am considerat că este extrem de util ca vocea mea, care este o voce destul de puternică și și-a căpătat poziția și forma, să răspundă acestei invitații (de a intra în academie — n.r.), pentru că în această situație pot să transmit mesajul puternic al necesității de a investi în știință, inovare, învățământ superior. Ăsta a fost jobul meu și-l voi face întotdeauna foarte responsabil”, a replicat ministrul Educației la o întrebare despre o eventuală demisie a sa din ASSN.