Adrian Câciu (PSD), noul ministru al Finanțelor: Bugetul pe 2021 l-am găsit cu probleme mari
Politic

Adrian Câciu (PSD), noul ministru al Finanțelor: Bugetul pe 2021 l-am găsit cu probleme mari

Adrian Câciu (PSD), noul ministru al Finanțelor, a declarat că a găsit bugetul pe 2021 „cu probleme mari”. Acesta a susținut că nu erau asigurați banii pentru școli, pentru plata salariilor, a pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap.

„Ministerul Finanţelor devine un minister al soluţiilor şi nu un minister-problemă, unde să spunem mereu nu am bani”, a mai spus social-democratul.

Adrian Câciu despre bugetul de pe 2021 l-am găsit în situaţia în care am fost puşi să facem rectificarea pe care o ştiţi, cu probleme mari în sensul în care să nu ai plata salariilor asigurate, a pensiilor, nu ai autorităţile locale finanţate, plata persoanelor cu handicap, cheltuielile sociale la nivel local. La şcoli, la educaţie, la fel probleme. Ceea ce trebuie să facem este să învăţăm din aceste greşeli”, a declarat noul ministru al Finanțelor, potrivit Agerpres.

Acesta a dat apoi asigurări că țintele de deficit asumate cu Comisia Europeană vor fi menținute până în 2024.

„Investiţiile la 7% din PIB reprezintă o chestiune pe care mi-am asumat-o prin programul de guvernare. Lecţia pe care am învăţat-o la această rectificare este să prindem numai investiţii mature, inclusiv investiţiile din PNRR, astfel încât la final de an să încercăm şi să reuşim să nu luăm niciun leu din banii de la investiţii”, a mai afirmat Adrian Câciu.

Ce spune Câciu despre inflație

Cât despre inflație, noul ministru al Finanțelor a spus că, „lucrurile nu se calmează doar pentru faptul că s-a schimbat Guvernul”.

„Avem nevoie de un boost de cerere pe pachetul social. Economia are cerere intermediară. Avem nevoie ca economia sau companiile care cumpără materii prime să aibă capital pentru a realiza cererea intermediară.

Pe de altă parte, populaţia, care înseamnă consumul final, are nevoie de bani pentru menţinerea puterii de cumpărare cel puţin la nivelul din 2020, înainte să apară acest puseu inflaţionist”, a mai susținut Câciu.