Social, Stiri

Adolescentii romani inca mai marginalizeaza si discrimineaza persoanele cu dizabilitati. Vezi Foto!

Adolescentii romani inca mai marginalizeaza si discrimineaza persoanele cu dizabilitati. Vezi Foto!

blankFotografia a fost facuta la sfarsitul anului scolar 2011-2012, in Scoala Generala “Eugen Ionescu”, din Slatina, Olt. Elevii se aflau la sfarsitul clasei a VIII – a, destul de mari incat sa inteleaga ca persoanele nevoiase, bolnave nu trebuie tratate in mod diferit, care sunt constiente de defectul lor, dar incearca, la fel ca si ceilalti copii/adolescenti sa se integreze in anumite grupuri din scoala, liceu, facultate, activitati extrascolare.

Imaginati-va, inainte de toate, cat de greu este sa duci o astfel de viata. Haideti sa nu le facem viata mai grea decat o au.

Toti aveam nevoie de cineva care sa ne fie aproape, de cineva cu care sa radem, de un umar pe care sa plangem, de doua maini care sa ne impinga de la spate, de alta pereche de ochi care sa ne arate ca ne indreptam pe drumul cel rau si, nu in ultimul rand, de un suflet care sa ne transmita caldura si sa ne de-a forta necesara sa ne ridicam atunci cand cadem.

Toti suntem egali, nici un om nu este mai presus fata de altul.

Haideti ca atunci cand o persoana cu dizabilitati trece pe langa noi, pe strada, sta langa noi in metrou s.a.m.d. sa nu ne mai holbam, sa o privim ca pe un om normal, ca pe cei pe care i-am vazut mai inainte.

Ar fi bine ca in scoli sa se faca periodic ore in care copiii sa invete despre aceste persoane si cum sa se comporte cu ele – ca de la egal la egal.

 
blank