Doi adolescentii au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de miercuri, 8 ianuarie, într-un imobil din municipiul Târgu Jiu. Erau elevi în ultimul an de liceu la Colegiul Tehnic „Henri Coandă“ şi se logodiseră recent.

Mai mut decât atât, cei doi adolescentii planificaseră să se căsătorească în 2021. Cosmina Teodora Şomâcu, în vârstă de 18 ani, şi Marius Iulian Poenaru, de 19 ani, erau din localitatea Tismana. Cei doi erau elevi în ultimul an de liceu. Mai mult decât atât, fata era singurul copil la părinţi. Tatăl ei lucrează în străinătate pentru a-şi întreţine familia, iar tatăl băiatului este angajat la Hidroelectrica.

Primarul oraşului Tismana, Marian Slivilescu, spune că toată localitatea este afectată de această tragedie: „Am fost informat de postul de poliţie de tragedia care s-a întâmplat. Sunt doi tineri cu vârsta foarte crudă din păcate care au murit mult prra devreme. Este o tragedie pentru familiile lor şi pentru comunitatea noastră. Sunt din două sate vecine, Vânăta şi Ciocârlii. Am înţeles că erau colegi de şcoală şi că între ei se înfiripase o prietenie sau mai mult decât atât.

Locuiau într-o încăpere care era încălzită cu o sobă. Se pare din cauza monoxidului de carbon au fost intoxicaţi. Este o familie de oameni gospodari, care toată viaţa au muncit. Tatăl fetei lucrează pe un TIR în străinătate, iar mama a rămas în localitatea. Familia băiatului este deosebită, cu oameni gospodari. Este o lovitură cumplită pentru cele două familii“. Conducerea unităţii de învăţământ a precizat că tânăra învăţa foarte bine.

Citeste si...
DIPI se transformă

Poliţia a deschis un dosar penal Cei doi tineri au fost găsiţi fără viaţă de către mama fetei, alarmată că fiica ei nu a mai dat vreun semn de viaţă. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, a deschis un dosar penal: „Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul 112, de o femeie, de 51 de ani, din oraşul Tismana, despre faptul că, în această dimineaţă i-a găsit decedaţi pe fiica sa şi pe prietenul acesteia, într-o locuinţa închiriată, de pe strada Izlaz, din Târgu Jiu.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor, constatând că o tânără de 18 ani şi prietenul său, de 19 ani, din oraşul Tismana, care locuiau cu chirie într-o garsonieră din municipiul Târgu Jiu au fost găsiţi decedaţi ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon provenit, de la o sobă pe lemne.

Cu ocazia examinării cadavrelor, nu s-au constatat urme de violenţă pe corpuri, care au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“.