Pensii
Economic

Adio, pensii mai mari în România?! Guvernul a dat vestea chiar astăzi, 18 aprilie: Au fost stabilite…

Se renunţă la creşterile de pensii din România? Se îngheaţă din nou salariile? Detalii de ultimă oră au venit chiar acum de la un important membru al Guvernului. Iată ce a transmis ministrul Investiţiilor despre problemele bugetare cu care se confruntă Executivul.

Se renunţă la creşterile de pensii din România? Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a explicat ce se va întâmpla în perioada următoare cu majorările de pensii, alocații, salarii, dar și cu pachetele sociale.

Surse guvernamentale au declarat pentru Antena 3 CNN că, pentru a se găsi bani care să astupe acea gaură de 20 de miliarde de lei, proiectele legislative ce presupun un efort bugetar vor fi înghețate.

„Eu nu cred că poate fi vorba despre înghețări la această oră, în condițiile în care totuși avem o creștere economică și aceste tipuri de măsuri au fost stabilite ca parte în programul sprijin pentru România.

De la voucherele pentru alimente, până la cardul de energie, voucherele educaționale, după aceea alocațiile pentru copii, pensiile…”, a precizat totuși ministrul Marcel Boloș.

Marcel Boloș a anunțat noi vouchere

Reamintim că luni, pe 17 aprilie, Marcel Boloș a mai anunțat și un nou pachet de vouchere și ajutoare pentru pensionari!

”Acest pachet de servicii sociale pentru persoanele vârstnice îl anunțăm acum, în premieră, și cuprinde atât serviciile de îngrijire la domiciliu, inclusiv dacă persoanele vârstnice locuiesc într-o locuință socială care este proprietatea primăriei, atunci se alocă bani inclusiv pentru repararea acestor locuințe.

De servicii de îngrijire la domiciliu, servicii medicale, inclusiv servicii de catering dacă nu au din ce trăi și nu realizează veniturile corespunzătoare. Aceștia vor beneficia și de aceste beneficii de masă caldă.

Este o premieră pentru țara noastră acest tip de servicii pentru persoanele vârstnice!

Vor fi suportate de către cantinele sociale ale primăriilor sau pur și simplu servicii de catering simple pe care noi le suportăm, inclusiv dăm pentru primării echipamentele de transport, mașinile de transport, care sunt adaptate pentru astfel de servicii.

Este o premieră pentru țara noastră acest tip de servicii pentru persoanele vârstnice și încercăm prin aceasta să oferim un pachet de servicii sociale integrat.

Nu am stabilit deocamdată cuantumul care va fi pentru fiecare beneficiar în parte, însă este important de reținut că avem un buget de 150 de milioane de euro și încercăm din acești bani, aceste tipuri de servicii să fie țintite pe nevoia persoanei vârstnice, astfel încât la domiciliu să poată avea asigurate toate aceste servicii pentru o locuire adecvată și o integrare socială adecvată”, a anunțat ministrul Marcel Boloș în exclusivitate la Antena 3 CNN.

blank