Actualitate, Featured

Adina Florea, la CSM: Nu am fost niciodată un procuror independent/ Magistratul a revenit asupra afirmației

Adina Florea, magistratul propus de Tudorel Toader la șefia DNA, a declarat, luni, în cadrul interviului susținut la CSM, întrebată fiind de ministrul Justiției care va fi relația sa cu procurorul general al României, că nu a fost un procuror independent niciodată întrucât activitatea sa s-a desfășurat sub control ierarhic.

„Nu am fost niciodata un procuror independent (..) pentru ca am lucrat in sistemul in care ne desfasuram activitatea sub control ierarhic. (..) Nu e vorba de a imi valida actele, dar pot fi supuse controlului ierarhic”, a spus Adina Florea.

„Cred ca a fost o exprimare nefericita si proabil m-am grabit când i-am raspuns domnului ministru. Nu se pune problema de a nu fi independenta. In activitatea de desfasurare a urmaririi penale am fost si raman independenta, nu despre asta era raspunsul meu ci se refera la activitatea pe care procurorul general, in calitate de manager de nivel superior, o poate exercita, in sensul de coordonre, monitorizare a activitatii, nicidecum a interveni in privina independentei personale ca manager, fie cu privire la independenta procurorlui de executie care isi desfasoara activitatea”, a spus Florea.

blank