Adina Alberts și Radu Țincu
Actualitate, Featured

Adina Alberts și Radu Țincu, la cuțite, pe subiectul Invermectina

Medicul Radu Țîncu și Adina Alberts s-au contrazis pe tema eficienței Ivermectinei în cazul pacienților cu COVID, în direct, la un post de televiziune.

Medicul Radu Țîncu și Adina Alberts s-au contrazis pe tema eficienței Ivermectinei în cazul pacienților cu COVID, în direct, la Antena 3.

Radu Țincu a explicat că „sunt patru entități internaționale care nu o recomandă în cazul pacienților COVID-19 decât în studii clinice”, în timp ce Adina Alberts susţine că Ivermectina ar trebui introdusă în protocolul de tratament pentru pacienții COVID-19 din România.

„Autoritatea Federală a Medicamentului (FDA) a emis în februarie o astfel de recomandare: a nu fi utilizată decât în studii clinice.” a spus Radu Țincu.

Adina Alberts l-a contrazis imediat. „Nu este adevărat. FDA nu a recomandat asta. A lăsat la latitudinea fiecărui medic dacă o folosește sau nu”.

„Agenția Europeană a Medicamentului lansează acum în martie aceeași recomandare. A faptului că Invermectina poate fi folosită doar în studii clinice.

Producătorul medicamentului emite tot în martie recomandare de a nu se folosi decât în studii clinice.

Ieri, OMS, după ce a analizat 16 trailuri clinice, care au înglobat 2400 de pacienți, vine cu recomandarea că Invermectina să se folosească doar în studii clinice, pentru pacienții COVID-19. Și argumentează de ce face această recomandare: pentru că studiile clinice publicate erau pe un număr insuficient de persoane, nu aveau semnificație statistică, nu întruneau criteriile de cercetare științifică, multe din studii erau cu persoane care primeam doze total aleatorii de Invermectina și ulterior erau comparate din punct de vedere statistic.

O să va spun și de ce în studii clinice. Pentru că se fac decât în instituții de cercetare clinico-medicale. E nevoie de o acreditare internațională. Tocmai că să evite anumite erori ale cercetării științifice. Sunt total de acord să demarăm aceste studii clinice.” a continuat medicul Țincu explicația.

Luna trecută, Adina Alberts a spus că Ivermectina este tratamentul care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Medicul a precizat la România Tv că acest medicament s-a dovedit că are beneficii clare în lupta anti-covid.

„Din punctul meu de vedere, daca am reusi intr-o buna zi sa liberalizam accesul romanilor la o substanta care s-a dovedit ca are niste beneficii clare in lupta anti-covid, adica ivermectina, aceasta pandemie se termina.

Sunt interese ca noi sa ramanem restrictionati pe toate partile si sa nu avem acces la cel mai eficient medicament care ar preveni imbolnăvirea, indiferent de tulpina sa mutatia virusului. Am ajuns la limita suportabilitatii”, a spus medicul jurnaliștilor.