Featured, Sport

Adi Mutu dezvăluie ca a visat să devină mai bun decat Hagi

Adi Mutu (40 de ani) a vorbit despre ambiţia pe care a avut-o să-l depăşească pe Gică Hagi (54 de ani) în topul golgheterilor all-time ai naţionalei României. „Briliantul” nu crede că a fost sabotat pentru a nu-l depăşi pe „Rege”, deşi s-a speculat mult pe această temă la momentul respectiv.

Mutu a recunoscut că unul dintre visele sale a fost să-l depăşească pe Hagi. Mutu şi Hagi au câte 35 de goluri marcate la naţionala României, fiind golgheterii all-time ai primei reprezentative. „Briliantul” a avut nevoie de 77 de meciuri pentru a marca de 35 de ori, în timp ce „Regele” a ajuns la cifra 35 în 129 de partide.

„Am auzit multe zvonuri. Nu ştiu ce să zic. Mie nu mi-a fost indiferent pentru că Hagi a fost un etalaon al fotbalului. A fost un idol de-ai mei din copilărie şi unul dintre visele mele era să-l depăşesc pe Hagi la naţională.

Acum o să vină alţii din urmă cu scopul să-i depăşească pe Hagi şi pe Mutu în acest clasament. Normal că voiam să-l depăşesc, pentru mine conta. Mă mândresc şi-aşa, dar dacă eram pe primul loc, singur, mă mândream şi mai tare”, a spus Adi Mutu, conform gsp.ro.

Mutu: „Dacă au vrut să mă împiedice, să le fie ruşine!”

Fostul decar al naţionalei nu crede că Victor Piţurcă a vrut să-l împiedice să îl depăşească pe Gică Hagi, aşa cum s-a zvonit la momentul respectiv, dar spune că dacă este adevărat atunci ar trebui să le fie ruşine celor care au făcut asta.

„Dacă se confirmă zvonurile (n.r. că Adi Mutu a fost împiedicat să bată recordul lui Hagi), să le fie ruşine! Oricum, îmi pare rău că de-a lungul a 14 ani în care am fost la naţională eu nu am venit atunci când am întâlnit echipe mici precum San Marino sau Luxemburg, care erau uşor de bătut. Eu nu am venit pentru că aveam meci în campionat şi voiam să mă odihnesc. Dacă veneam şi la astea…

Am 35 de goluri în 77 de meciuri, iar Hagi le are în 126. Gică are 50 de meciuri în plus faţă de mine. Eu n-am simţit că au vrut să mă evite. Că am simţit sau nu… Nu eram nici într-o formă foarte bună”, a mai spus „Briliantul”.

Adi Mutu a fost convocat ultima dată la naţională pe 26 martie 2013, într-o înfrângere cu Olanda, 0-4, în preliminariile pentru Mondialul din 2014.