Life

Adevaruri sexuale pe care nu le stiai! La ce pericole esti expus atunci cand faci dragoste

Sexualitatea si organele genitale ale femeii reprezinta un subiect pe baza caruia am putea vorbi multe vreme, am scrie tratate si tot ne-ar ramane multe intrebari fara raspuns.
img_1565101_thumbs_600x400_1907521 (1)
Sexul agresiv te poate imbolnavi
Fiecare om are fanteziile sale sexuale, dar e bine sa le puna in practica doar pe cele care nu fac rau. Sexul agresiv, “salbatic” cum i se spune, face ca penisul sa loveasca puternic si in mod repetat colul uterin al femeii, ceea ce duce la un disconfort abdominal al femeii. Aceste agresiuni pot duce la rana pe col care poate evolua cu cancer de col.
 
Tot sexul “salbatic” ii poate produce barbatului o fractura de penis. Nu va imaginati ca aceste cazuri exista doar teoretic, intrebati medicii de garda dintr-o sectie de urgente urologice si va vor da destule exemple. Si da, fractura de penis este o urgenta.
Tot in categoria sexului violent l-am putea include si pe cel cu vatamare corporala sau putem include strangerile puternice ale sanilor de catre barbat. Aceste strangeri pot afecta microscopic structura sanului (cum se produc si vanataile de exemplu), numai ca glanda mamara este foarte sensibila. Aceste agresiuni ale sanilor si mameloanelor (muscarea mameloanelor sau srangerea lor) pot creste riscul cancerului la san. In lumea medicala se mai fac glume ca poate anusul nu trebuia plasat langa organele genitale de catre Creator. Si pe buna dreptate, pentru ca tubul digestiv (care se termina prin canalul anal) prezinta numeroase bacterii cu rol benefic pentru flora digestiva, dar cu efecte catastrofale pentru organele genitale. Asa se explica si de ce femeile fac cel mai des vaginite, candida sau infectii urinare manifestate cel mai frecvent prin cistita! Aceasta pentru ca orificiul anal este atat de apropiat de cel vaginal, iar vaginul este foarte aproape de uretra.
 
 Se creaza astfel o zona vicioasa in care bacteriile din anus pot ajunge prin contiguitate la nivelul pielii in vagin, declansand infectii vaginale (sau prin folosirea hartiei igienice la baie din spate in fata – atentie, femeia trebuie sa foloseasca hartia din fata in spate pentru a nu aduce bacteriile din scaun si zona anala in zona vaginala).
 Totodata infectiile vaginale se “transmit” foarte usor la aparatul urinar prin distanta foarte mica dintre vagin si orificiul uretral (orificiul urinar), asadar femeia devine predispusa si la cistite, care netratate pot evolua pana la pielonefrite si insuficienta renala. In timpul sexului ana, lichidele vaginale, lubrefiantul creeaza o “zona de comunicare” intre anus si vagin, iar daca penisul din anus se reintroduce in vagin… se ajunge la patologii dezastruoase. De aceea medical vorbind nu recomandam sexul anal.
 
 
Sunt boli care se transmit prin sexul oral
Ei bine nici sexul oral nu este fara riscuri in privinta sanatatii. Insa riscurile sunt mult mai mici. Va puteti pricopsi cu negi in cavitatea bucala, dar si cu alte patologii ca o candidoza linguala. Desigur, igiena orala si genitala trebuie sa fie “perfecta”, fara tartru, iar cariile nici nu intra in discutie, daca doriti sa nu va puneti sanatatea in pericol.
 
 
 
Poti ramane insarcinata si la menstruatie
Desi teoretic nu poate fi posibil pentru ca atunci se “schimba” mucoasa uterina, totusi realitatea ne-a divedit ca aceasta teorie nu este completa. Poti ramane insarcinata si la menstruatie, mai ales daca ovulezi spontan (ai un stres sau un orgasm foarte puternic de exemplu si ovulezi)
 Chiar daca uterul este suferind, totusi ovulul se poate elibera in trompe si dureaza peste o zi pana ajunge in uter, ca atare poate fi fecundat in trompa de catre spermatozoizi. Apoi menstruatia trece, uterul e numai bine pregatit sa tina o sarcina, iar oul ajunge din trompa in uter si gata sarcina.
 Aceste cazuri nu sunt insa foarte frecvente, dar sunt. Asadar protectia impotriva sarcinii trebuie sa existe si la menstruatie, daca aveti contacte sexuale in aceasta perioada.
blank