Showbiz, Stiri

Adevăratul motiv pentru care Brigitte Sfăt şi Ilie Năstase nu s-a cununat în biserică

 Nici unul dintre miri nu a vrut să renunţe la religia sa

brigitte-mireasa1_36950800_01

Mai rar s-a văzut ca o vedetă să îmbrace rochia albă de mireasă fără însă a mai trece şi pe la biserică, pentru ca mirii să primească binecuvântarea preotului. Dar cum Ilie Năstase (66 de ani) şi Brigitte Sfăt (36 de ani), care s-au căsătorit civil în luna iunie, sunt de rituri creştine diferite, iată că nuntaşii au fost invitaţi direct la cheful din Braşov.

Preotul Cătălin Smărăndoiu a spus în ce condiţii mirii de rituri diferite pot ajunge împreună la altar:

“Pentru a putea fi cununaţi într-o biserică ortodoxă, mirii trebuie să fie botezaţi în rit creştin ortodox. Altfel nu se poate. De ce? O persoană de altă credinţă intră într-o biserică ortodoxă ca într-un muzeu şi priveşte icoanele ca pe nişte tablouri, nu ca pe ceva sfânt. Asta pentru simplul fapt că este de altă credinţă. În cazul unei asemenea persoane, actul cununiei religioase nu ar mai fi unul de comuniune întru Dumnezeu. În cazul lui Ilie Năstase şi al soţiei sale, Brigitte Sfăt, sunt două posibilităţi: ori se botează soţia în ortodoxie, şi atunci sunt cununaţi în biserică, ori se orientează Ilie Năstase către credinţa soţei, şi atunci pot fi cununaţi amândoi în cult penticostal”.

vedete-brigitte_d14b55cddd

Cum Ilie şi Brigitte nu au căzut la pace să accepte acest botez, care pentru unul dintre ei însemna renunţarea la religia în care a fost crescut, celebrii miri au evitat să mai intre în biserică, invitându-şi cei peste 300 de musafiri direct la petrecerea cu ştaif organizată sâmbăta trecută la un hotel de fiţe din Poiana Braşov.

Totuşi, Brigitte şi-a primit oaspeţii de seamă într-o superbă rochie de mireasă, realizată de un designer român.

 

blank