Angajaţii au beneficiat de o majorare de 37% în 2014

 salarii Loterie

Cei aproape 2.700 de salariaţi ai Loteriei Române, operatorul de jocuri de noroc controlat de stat prin intermediul Ministerului de Finanţe, au câştigat, în medie, câte 1.367 de lei net pe lună anul trecut.

Pentru anul acesta, managementul Loteriei a bugetat o creştere semnificativă a salariului mediu din companie, de 37%, până la 1.873 de lei net pe lună, potrivit informaţiilor furnizate de companie şi prezentate de zf.ro.

Creşterea salarială semnificativă bugetată pentru anul acesta poate fi pusă şi pe fondul unei profitabilităţi mai bune a companiei: după ce anul trecut şi-a triplat profitul faţă de 2012 (care a ajuns până la 25 de milioane de euro), pentru anul acesta Loteria şi-a bugetat o creştere a profitabilităţii cu 21% faţă de anul anterior (până la 30 de milioane de euro).

Faţă de salariul mediu net înregistrat la nivelul întregii economii, angajaţii Loteriei Române au câştigat cu 15% mai puţin în 2013, însă după creşterea salarială de anul acesta, aceştia vor depăşi nivelul salarial mediu din România.