Showbiz, Stiri

Adela Popescu şi portiţa ei spre împlinirea unui vis!

„Creativitatea e o uşă deschisă către libertate”

Adela

Pentru actrita si cantareata Adela Popescu, diferenta dintre anonimitate si recunoastere nationala a constat in curajul de a isi urma inima si de a face ceea ce-i place.

„Datorez creativitatea parintilor mei, pentru ca m-au crescut fara bariere si fara limite. Cand un copil e crescut cu legi prestabilite, se invata lenes, pentru ca stie ca in permanenta trebuie sa indeplineasca lucruri”, spune actrita.

Desi orasul in care s-a nascut nu ii oferea mari posibilitati de dezvoltare, cel putin nu din punct de vedere artistic, Adela nu s-a descurajat si si-a canalizat toate eforturile pentru a-si atinge scopul: acela de a deveni artista.

„De mica mi-am dorit sa fac pian, si am facut ani de zile pian, desi trebuia sa fac naveta. Apoi mi-am dorit sa cant si vocal si am gasit o emisiune la Valcea, unde plecam singura cu trenul, dupa care trebuia sa iau autobuzul, tramvaiul, dormeam peste noapte cine stie pe unde. Pasii astia din viata mea m-au invatat sa fiu creativa, pentru ca mi-am dorit foarte mult sa fac anumite lucruri. Dar eu am stiut ca asta vreau, la mine creativitatea a venit din pasiune”, spune Adela.

„Nu mi-a fost niciodata teama sa improvizez. Dimpotriva, mi s-a parut ca lucrurile pe care le-am facut improvizand mi-au iesit cel mai bine, pentru ca ele iti dau spontaneitate, te fac viu. Creativitatea este o usa deschisa catre libertate. Chiar cred asta din tot sufletul”, adauga aceasta.

Cum pot parintii sa isi incurajeze copiii sa fie creativi? „E greu sa gasesti masura in a-i da copilului directiile, pentru ca are nevoie de ele, dar printre directiile alea sa aiba curajul sa faca lucruri”, este convinsa Adela Popescu.

Artista considera ca este important sa i se dea copilului libertatea de a alege si de a se exprima liber, altfel acesta va deveni un matur frustrat si isi va canaliza energia in scopuri negative:

„Un copil care nu e lasat sa-si urmeze instinctul si care urmeaza pasi prestabiliti va ajunge un matur frustrat, care la un moment dat va rabufni. Si nu este vina lui ca o va face. In general, toate directiile in care se duc aceste rabufniri sunt unele gresite”.

Atrage insa atentia ca aceasta libertate trebuie totusi acordata cu grija, in asa fel incat sa nu fie gresit inteleasa de cel mic, ci sa il ajute sa se cunoasca mai bine si sa inteleaga ceea ce vrea de la viata. Adela isi aminteste de proiectul muzical pe care l-a avut impreuna cu formatia DJ Project, si in care a reusit sa se exprime cu adevarat abia dupa ce s-a simtit stapana pe sine.

„In proiectul muzical pe care l-am avut cu baietii de la DJ Project, am ajuns sa fac intr-adevar performanta dupa un an de zile de concerte, pentru ca in primul an aveam senzatia ca nu e domeniul meu si ca trebuie sa respect anumite reguli. Abia dupa ce am invatat foarte bine regulile, am putut sa ‘crosetez’ pe langa si sa nasc un act artistic foarte frumos. Dar asta dupa un an. O persoana poate fi creativa intr-un domeniu daca il cunoaste foarte bine inainte”, spune Adela.

Aceasta adauga ca este esential ca adultii sa gaseasca acel echilibru intre rigoare si libertate, in educatia pe care o dau copiilor.

„Copilul are nevoie de directii, dar printre ele trebuie sa aiba curajul sa faca lucruri. E foarte important sa te imprietenesti cu adevarat cu copilul tau”, e de parere actrita.

blank