Adela Popescu a revenit acasa, dupa luna de miere petrecuta la New York. Ea a fost trezita la realitate, de obiceiurile mioritice, cand un tanar de 18 ani i-a furat banii din mana. Iata ce scrie, nervoasa, sotia lui Radu Valcan, pe blogul sau personal:Adela Popescu, intr-o bluza cu trena. Hot ot Not?

„Sunt şocată!!! Abia ce m-am întors din luna de miere şi întâmplarea de azi m-a făcut să-i înţeleg pe românii stabiliţi la New York care nu îşi mai doresc să revină pe pământ natal. De o oră stau încremenită în acelaşi loc sperând într-o minune. Am venit la Godot Teatru să văd spectacolul în care joacă Dana Rogoz. Un băiat cam la vreo 18 ani îmi face semn să parchez, mă ghidează frumos şi la final, desigur îmi cere ceva. Mă uit la el, mi se face milă şi scormonesc cu atenţie în portofel. În afară de hârtia de un milion nu am nimic mărunt. Cu părere de rău îi spun că nu am ce să îi dau şi el se oferă să îmi schimbe bancnota. Nu apuc să dau un răspuns, că mi-o smulge pur şi simplu din mâna şi fuge.

Strig după el, se întoarce şi îmi spune că merge să schimbe la magazinul de după colţ. Fireşte că nu s-a mai întors… Încă stau aici şi aştept. Ce? Habar n-am. Să merg la poliţie? Să îl pândesc zilele următoare şi să fac ce? Să plec să întreb de el? Să plâng de frustrare? Pot trăi fără milionul acela, dar mă înfurie gândul că aşa cum mi-a furat bancnota, aşa poate să îmi fure maşina sau să îmi dea cu ceva în cap. Ce să faaac?…”