Brazilianul Adailton a fost unul dintre starurile celor de la FC Vaslui în perioada în care trupa lui Adrian Porumboiu se lupta la titlu în Liga 1. Impresarul Mugurel Ilisei a povestit un gest extraordinar făcut de fostul fotbalist, pe vremea când juca în România.

“Eram în drum spre Vaslui, iar Adailton își uitase borseta într-o benzinărie din Focșani. Avea toate actele acolo. O doamnă care lucra la acea benzinărie ne aștepta cu borseta lui Adailton, o păstrase. El i-a dat un cadou consistent doamnei de acolo, mai exact 1.000 de euro”, a declarat Mugurel Ilisei, la Gsp TV.

Adailton a jucat doi ani la FC Vaslui
Acum în vârstă de 42 de ani, Adailton a evoluat în carieră la formații precum Parma, PSG, Genoa sau Bologna și a ajuns la FC Vaslui în 2010. Brazilianul a evoluat doi ani pentru gruparea lui Adrian Porumboiu, unde a reușit 17 goluri și 18 pase decisive în 59 de meciuri.

După despărțirea de formația moldavă, Brazilianul Adailton a stat un an fără angajament, după care a semnat cu Juventude, echipă din țara natală. În cele din urmă, după alte 8 luni, a luat decizia de a se retrage, la începutul lui 2014.

Brazilianul Adailton a devenit antrenor și anul trecut a condus prima echipă ca principal – Vigor Carpaneto (Italia – Serie D), între 11 iunie și 7 octombrie 2019.