“Precizez că nu am nicio legătură cu Anghel Sandu”

  Blaga neaga (1)

Preşedintele a luat poziţie imedit după ce Bercea Mondial a declarat, joi, în timp ce se afla în duba care l-a dus la audieri la DNA că i-a dat bani și lui Vasile Blaga pentru a scăpa de închisoare alături de Codruța Koveși, procurorul șef al DNA și Livia Stanciu, președintele ÎCCJ.

Vasile Blaga a transmis un comunicat de presă în care susține că nu a fost implicat în nici un fel în acest caz. “În urma unor informații apărute în mass-media, precizez că nu am nicio legătură cu Anghel Sandu, cu membri ai familiei sale sau cu persoane din anturajul acestuia. Orice referire la persoana mea în acest caz este lipsită de orice fundament”, a transmis Vasile Blaga.

Bercea Mondial a declarat presei, în timp ce se afla în dubița cu care a fost adus la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București, că suma de bani pe care a dat-o pentru a scăpa de închisoare a fost de două milioane de euro.

Sandu Anghel, cunoscut sub numele Bercea Mondial, a fost adus, joi, la DNA București, după ce avocații familiei sale au depus o plângere împotriva lui Mircea Băsescu. Fratele președintelui este acuzat de trafic de influență.

Înainte de a fi scos din dubiță, în fața DNA, Bercea Mondial le-a spus jurnaliștilor că a dat 2 milioane de euro pentru a scăpa de închisoare, iar printre cei care au luat bani a fost Laura Codruța Koveși și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, dar și Vasile Blaga.