William Shatner, care a devenit cunoscut lumii cu rolul căpitanului Kirk în „Star Trek”, intenționează să plece în spațiu pentru săptămâna viitoare.

Actorul canadian William Shatner va călători alături de trei colegi de echipaj la bordul navei spațiale Blue Origin New Shepard pe 12 octombrie.

Actorul canadian William Shatner, care a jucat rolul căpitanului Kirk în serialul „Star Trek”, va ajunge în spaţiu cu Blue Origin a lui Jeff Bezos.

Plecarea este programată pe 12 octombrie și va marca a doua lansare organizată de compania de turism spațial a fondatorului Amazon, Jeff Bezos.

Căpitanul Kirk va deveni astfel cea mai în vârstă persoană care va călători în spațiu
Actorul, în vârstă de 90 de ani, va decola din vestul Texasului și va deveni astfel cea mai în vârstă persoană care va călători în spațiu, notează The Guardian:

„Am auzit despre spațiu de mult timp”, a spus Shatner într-o declarație luni. „Profit de ocazie pentru a-l vedea pentru mine. Ce miracol”, a mai afirmat actorul.

Primul zbor al Blue Origin din iulie i-a transportat pe Bezos, fratele său Mark, Oliver Daemen, în vârstă de 18 ani, și Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, pe atunci cei mai tineri și mai în vârstă oameni care călătoreau în spațiu.

Shatner va fi însoțit de un fost inginer NASA care a fondat o companie de nano-satelit; cofondatorul unei companii de software specializate în cercetarea clinică; și un angajat Blue Origin.

Se așteaptă ca zborul din octombrie să dureze aproximativ 10 minute, ducând echipajul chiar dincolo de linia Karman, o limită a spațiului recunoscută la nivel internațional, la aproximativ 100 de mile deasupra Pământului.

Pe piața emergentă și controversată a turismului spațial, Blue Origin și racheta sa New Shepard sunt în concurență cu SpaceX, deținută de Elon Musk, și Virgin Galactic, deținută de Richard Branson.

Vestea despre această călătorie a lui William Shatner vine la câteva luni după ce o serie de declarații ale sale au stârnit controverse în presa americană.

Actorul ar fi tachinat persoanele care vor să viziteze Marte, spunând: „Cine ar vrea să colonizeze Marte? Este ridicol”. Se referea la Musk, care intenționează să stabilească o prezență umană permanentă pe Planeta Roșie. Cu toate astea, actorul a dorit să amelioreze declarația precizând că nu critică miliardarii care își folosesc averea pentru a călători cu „bucurie” în spațiu, spunând: „Sunt banii lor. Pot face ce vor cu ei”.