Pe 4 iunie, maestrul Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani. Actorul, care suferă de Parkinson, s-a aniversat în spital.

Valentin Uritescu s-a retras de ani buni de pe scenă şi este îngrijit de soţia sa, Valentina.

“E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă”, a declarat Valeria Uritescu, soţia actorului, pentru Impact.ro.

Valentin Uritescu a aflat că are Parkinson la 36 de ani
În 2011, într-un interviu pentru Ziarul Lumina, maestrul Uritescu a recunoscut faptul că, atunci când a aflat că are Parkinson, s-a gândit la sinucidere.

„Aveam doar 36 de ani. Eram disperat. Dădusem de gustul succesului. Veneam de pe cai foarte mari. Făcusem „Răfuiala”, un spectacol cu care am venit şi-n Bucureşti şi am avut nişte cronici excepţionale. Mie mi-era rău, din ce în ce mai rău. La un moment dat, luam Levodopa, un medicament care avea nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. Înainte de a pleca din Bucureşti spre casă, am intrat în Biserica „Sfântul Spiridon Nou”, din Bulevardul Cantemir. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am început să plâng. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!”. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!„, relata, la acea vreme, marele actor.