Actorul Anthony Johnson a fost găsit mort într-un magazin, la începutul acestei luni, a confirmat, pentru jurnaliști, un nepot al vedetei.

Actorul și comedianul Anthony „AJ” Johnson a murit la 55 de ani, informează mirror.co.uk.

Starul a fost găsit „fără suflare” într-un magazin din Los Angeles, la începutul lunii. Medicii l-au transportat de urgență la spital, unde, din nefericire, a murit la scurt timp.

Cauza morții nu a fost divulgată. Johnson a jucat în filme precum „House Party”, „Friday”, dar și „Lethal Weapon”.

Cariera sa artistică s-a dezvoltat în anii 1990, pe când era performer de stand-up comedy.

Acesta a apărut în „Lethal Weapon 3”, în rolul unui traficant de droguri și în „Menace II Society”, alături de alți actori, precum Moesha, Malcolm & Eddie și The Players Club.

Johnson a apărut în numeroase videoclipuri rap, inclusiv în Dre Day, al lui Dr. Dre, unde l-a întruchipat pe „Sleazy-E”, o parodie umană a celebrului Eazy-E, unul dintre părinții fondatori ai muzicii hip hop.

Rolul din „Friday” l-a făcut celebru
În 1995 a „spart gheața” cu rolul din comedia „Friday”, unde a jucat alături de „veteranii” Ice Cube și Chris Tucker.

Johnson a interpretat rolul găinarului Ezal.

Filmul a fost un succes uriaș la box office, cu încasări de 27 milioane de dolari și a devenit unul de referință.

Se zvonește totodată că Johnson ar fi urmat să joace rolul lui Ezal în Last Friday, al patrulea și ultimul film din seria de comedie, care se află în producție.

Fanii sunt șocați de moartea lui Johnson și l-au omagiat pe Twitter: „RIP Anthony Johnson, unul dintre cei mai amuzanți comedianți din anii 1990. O să ne lipsească”, a scris cineva pe site-ul de microblogging.