Robert Gabriel Nițu, un activist de mediu din județul Buzău, susține că a fost bătut de câțiva indivizi de față cu poliția. Tânărul activist ar fi ajuns să fie ținta atacurilor după ce a făcut fotografii unor vânzători care vindeau ilegali păsări.

Pentru a preveni răspândirea gripei aviare, ANSVSA interzice, în prezent, comerțul ambulant cu păsări, iar vânzările pot fi făcute doar de către fermele comerciale autorizate.

Un Activist a observat că unii indivizi nu țin cont de aceste măsuri și a încercat să îi fotografieze, pentru a sesiza public neregulile din județul Buzău. Agresorii au vrut să se răzbune și i-au spart geamul lateral și lovit mașina, apoi l-au și bătut cu pumnii și picioarele.

M-au așteptat acolo. Momentul când am venit, au ocupat cu duba singura bandă de circulație care puteai să treci, și ceilalți cu Volvo care m-au alergat în trafic, m-au bușit în lateral, și în stânga și în dreapta, exact ca în filmele de acțiune. Deci urmărire ca în filme. Și în acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart și geamul, au dat și în mine, povestește activistul Nițu pe canalul său de YouTube.

Bărbatul a sunat la 112, cerând ajutorul poliției. Poliția a venit la scurt timp, însă bărbatul a fost bătut din nou de acei indivizi, chiar de față cu oamenii legii.

Polițistul ”nu a auzit” strigătele de ajutor
Ba mai mult decât atât, activistul spune că în timp ce era bătut și striga după ajutor, polițistul care se afla la câțiva metri de el vorbea cu agresprul.

„În momentul când a venit poliția, i-am văzut, le-am făcut semn pe geam, fiind și geamul spart. Le-am făcut semn, au oprit domnii de la poliție, m-am poziționat în spatele mașinii de poliție. S-a dat jos o polițistă și un polițist. Eu m-am liniștit, am zis că sunt cu poliția, dar de abia de aici încolo începea calvarul. Din fața noastră, practic, a mea și a poliției, veneau cei cu Mercedesul, care mă blocase, acel blocaj, și nu au reușit să mă omoare acolo, erau 5 persoane – o polițistă care era în fața lor și polițistul care era în spatele mașinii, când au venit ăștia cu Volvo, polițistul stătea de vorbă cu acel individ”, mai spune acesta.

„Dădeau cu pumnii, cu pietre”

Au venit ăștia de aici, 3 persoane. Unu s-a urcat pe mașină, pe parbriz, altul, aici mi-a aplicat lovituri, s-a dus după aceea să ia o piatră. Și chiar și acesta care discuta cu polițistul a venit și mi-a dat aici, în … De față cu polițistul! După care a luat-o prin spatele mașinii, mi-a deschis portiera din dreapta și acolo mi-a dat cu picioarele. Aici, ăștia dădeau cu pumnii, cu pietre, cu tot ce au vrut să dea în mine, a mai povestit activistul din Buzău.

Astfel, activistul de mediu susține că poliția nu l-a protejat, așa că a decis să fugă.

„Mașina fiind cu motorul pornit, am accelerat, să ies de acolo. Eu cu poliția acolo luam bătaie, nu putea să-i stăpânească. Ăștia erau și mari, făcuți, hotărâți, adică. N-au venit să .. Nu conta că poliția era acolo. Și mi-am dat seama că poliția nu mă protejează cu nimic. Să fug”, mai povestește Gabriel Nițu