Acțiunile Credit Suisse
Economic

Acțiunile Credit Suisse au înregistrat o creștere de până la 32%. Banca va împrumuta 50 de miliarde de franci elvețieni

În cursul zilei de joi, 16 martie, acțiunile Credit Suisse au înregistrat o creștere de până la 32%, după ce banca a împrumutat 50 de miliarde de franci elvețieni de la Banca Națională a Elveției.

Joi, acțiunile Credit Suisse au urcat cu până la 32%, deși câștigurile s-au redus pe parcursul ședinței de tranzacționare, încheind în cele din urmă ziua cu o creștere de 18,8%. Acest lucru s-a întâmplat după anunțul că banca elvețiană va împrumuta până la 50 de miliarde de franci elvețieni (54 de miliarde de dolari) de la Banca Națională a Elveției în cadrul unei facilități de împrumut acoperite și a unei facilități de lichiditate pe termen scurt.

Banca Națională a Elveției și Autoritatea Elvețiană de Supraveghere a Piețelor Financiare au emis o declarație în care afirmă că Credit Suisse „îndeplinește cerințele de capital și lichiditate impuse băncilor de importanță sistemică”.

Credit Suisse a anunțat, de asemenea, că va răscumpăra datorii în valoare de aproximativ 3 miliarde de franci elvețieni aferente la 10 emisiuni de obligațiuni de rang superior denominate în dolari și patru emisiuni de obligațiuni de rang superior denominate în euro.

”Aceste măsuri demonstrează acţiuni decisive pentru consolidarea Credit Suisse, pe măsură ce ne continuăm transformarea strategică pentru a oferi valoare clienţilor noştri şi altor părţi interesate”, a declarat directorul general al Credit Suisse, Ulrich Koerner, în comunicatul de miercuri.

Acțiunile Credit Suisse au început să scadă de la începutul săptămânii acesteia
La începutul acestei săptămâni, acțiunile Credit Suisse, împreună cu cele ale altor bănci europene, au început să scadă din cauza temerilor de contagiune după prăbușirea Silicon Valley Bank.

Credit Suisse a suferit pierderi și mai mari marți, când a dezvăluit în raportul său anual că au fost găsite „deficiențe semnificative” în raportările sale financiare pentru 2021 și 2022.

Cu toate acestea, banca a precizat că acest lucru nu a avut niciun impact asupra acurateței situațiilor sale financiare.

În plus, acțiunile Credit Suisse au scăzut la un nou minim istoric pentru a doua zi consecutiv, după ce Saudi National Bank, un investitor important, a anunțat că va opri intrările de numerar din cauza restricțiilor de reglementare.

Saudi National Bank a achiziționat o participație de 9,9% la Credit Suisse, ca parte a majorării de capital de 4,2 miliarde de dolari a băncii, pentru a sprijini planul său de restructurare strategică în vederea îmbunătățirii performanței serviciilor bancare de investiții și a combaterii riscurilor și a deficiențelor de conformitate, scrie Reuters.

blank