Featured, Life

Acestea sunt trucurile care te ajută să alegi cel mai bun pepene roșu

Sezonul cald aduce şi una dintre fructele cele mai apreciate de către noi. Este vorba despre pepene. Cu siguranţă, îţi doreşti mereu să mănânci cel mai bun pepene. Să fie şi zemos, şi dulce, şi nici să nu fie ‘trecut’.

Mulți dintre noi avem o dilemă când trebuie să alegem pepenele roșu. Firesc, îl vrem pe cel mai dulce și cel mai zemos. Dacă suntem atenți la aspectul cojii fructului, chiar putem să ne dăm seama care e cel mai bun.
Pepenii copți pot fi recunoscuți după pata galbenă sau chiar portocalie. Pepenii care nu sunt foarte copți au o pată albă. Dar asta nu e tot.
Cel mai bine, spun agricultorii, este să alegem pepenii de mărime medie. Cei foarte mari sunt expuși la bolile fructelor, iar cei foarte mici s-ar putea să nu fie la fel de dulci.
De asemenea, o atenție mare trebuie să acorzi și codiței pepenelui. Dacă este uscată, pepenele e foarte dulce și numai bun de mâncat. Dacă pepenele are o codiță verde crud, pepenele nu este foarte copt și trebuie lăsat încă puțin la soare.