4 din 10 persoane au declarat că sunt mai puțin deschise spre inițierea contactelor sexuale dacă partenerul este concentrat asupra telefonului, în pat, iar 41% dintre persoane au admis că și-au petrecut nopțile de concediu împreună cu partenerul, în pat, dar fiecare concentrându-se mai degrabă pe telefon decât pe intimitate.

Rezultatele acestui sondaj confirmă în mod clar că „distracțiile digitale” afectează relațiile sexuale. Mai mult de un sfert dintre participanții la studiu au recunoscut că tehnologia în exces în timpul vacanței poate conduce la discuții și neînțelegeri. Peste jumătate (59%) au recunoscut că ei sau partenerii lor petrec prea mult timp butonând telefonul, iar puțin peste jumătate au declarat că relația lor suferă de pe urma acestui obicei – 72 de participanți au recunoscut că folosesc telefonul mobil chiar și în timpul actului sexual.
Social media, mai interesantă decât partenerul?

Studiul a relevat diferențe semnificative de comportament între diferite categorii de vârstă. Aproape o cincime dintre persoanele participante la sondaj au recunoscut că telefoanele și tabletele stau în calea relațiilor sexuale, în timpul concediului. Cifrele cresc însă în cazul persoanelor sub 35 de ani (cei care au crescut cu tehnologia) – o treime dintre acestea au recunoscut ca tehnologia le afectează viața sexuală în timpul concediului. În plus, 15% dintre respondenți au admis că au parte de mai puține acte sexuale în timpul vacanței decât obișnuiau, fiind distrași de tehnologie. Cifra urcă la 25% în cazul categoriei sub 35 de ani.

Social media se bucură de un interes tot mai crescut crescut: 65% dintre participanți au declarat că postează până la de trei ori pe zi în timpul concediului, iar 42% dintre aceștia au admis că împărtășesc momente special din vacanță prietenilor virtuali mai degrabă decât partenerilor.
Timpul petrecut la psicină sau timpul petrecut la plajă reprezintă principalele momente de relaxare și deconectare, însă aproape jumătate dintre persoane au declarat că obișnuiesc să folosească telefoane și tablete în acest timp. Femeile obișnuiesc să facă acest lucru în proporție mai mare decât bărbații – cu 27% mai mult.

Peste jumătate dintre participanții la studiu (57%) au declarat că apetitul lor sexual ar crește dacă partenerul și-ar închide telefonul și s-ar concentra asupra momentelor petrecute împreună, în timpul concediului. Pentru a testa dacă aceste statistici se reflectă cu adevărat în relațiile moderne, au fost invitate cupluri reale în vacanța lor ideală, ca parte a unui experiment social filmat: jumătate dintre aceste cupluri nu au avut parte deloc tehnologie, iar cealaltă jumătate a avut la dispoziție diverse device-uri. Filmul rezultat în urma experimentului #DONOTDISTURB a oferit cuplurilor din întreaga lume o perspectivă fascinantă cu privire la efectul pe are îl poate avea pauza de la tehnologie asupra vieții lor sexuale.studiu-cupluri-in-vacanta