Actualitate, Featured

A ucis șase femei și a fost condamnat la nu mai puțin de 99 de ani

Are o condamnare de 99 de ani Marius Csampar este unul dintre cei mai sângeroși criminali din România. A ucis șase oameni și a fost condamnat la nu mai puțin de 99 de ani de închisoare! Csampar este încarcerat, în prezent, la Turnu Severin

A încercat schimbarea regimului, dar nu a avut câștig de cauză. Condamnatul le-a prezentat magistraților, cu lux de amănunte, ce fapte bune a făcut în penitenciar, dar degeaba!Are o condamnare de 99 de ani Marius Csampar are la activ sese crime.

Recent, deținutul a solicitat schimbarea regimului de executare a pedepsei din regimul semideschis în cel deschis. Cel cunoscut drept “vânătorul de oameni” și-a motivat cererea prin faptul că a fost un deținut-model, că a participat la numeroase activități după gratii și că a fost recompensat. A dat-o în bară, din păcate pentru el, în perioada de analiză.

Magistrații de la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin nu au fost, însă, de înduplecat. Iar solicitarea lui Marius Csampar a fost respinsă!

“S-a respins ca nefondată plângerea persoanei private de libertate Csampar Marius având ca obiect schimbarea regimului de executare a pedepsei din regimul semideschis în regimul deschis, a fost menținut regimul semideschis de executare a pedepsei și termenul de reanaliză fixat de comisia pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de e xecutare a pedepselor privative de libertate, respectiv data de 27.02.2019”, a fost decizia instanței.

A jucat inclusiv fotbal în penitenciarMarius Csampar. Este incredibil ce a făcut în penitenciar singurul deținut din țara noastră care execută o condamnare de 99 de ani. Sângerosul criminal a sperat că respectivele fapte îi vor determina pe judecători să-l mute la regim deschis.

“Din actele dosarului a rezultat că petentul a fost depus în penitenciar la data de 07.05.1997 , se află la 16-a analiză, are o conduită adecvată normelor instituționale, este în evidența cabinetului medical cu afecțiuni cronice, s-a adaptat cu dificultate la viața și mediul carceral, nu este vizitat, are relații bune cu personalul și celelalte persoane private de libertate, a fost sancționat disciplinar de 17 ori, a fost recompensat de 37 de ori și nu este în categoria persoanelor private de libertate cu grad sporit de risc.

Din evidența informatizată a penitenciarului a rezultat că petentul a început executarea pedepsei la data de 14.12.1997 și expiră la data de 09.02.2095, a participat la activități lucrative în perioada februarie 2009 – iulie 2018 obținând 135,17 zile câștig, a fost sancționat disciplinar de 17 ori, a fost recompensat de 37 de ori, iar din fișa de evidență a activităților socio-educative a rezultat că a participat la activități de grup, religioase sau liturgice desfășurate de preotul ortodox angajat, fotbal, altele, Biserica Evanghelică, dezbateri, consiliere moral-religioasă, concursuri tematice, teatru, programul de educație prin sport, tenis cu piciorul, modulul nr. III: Istorie, Biserica creștină adventistă de ziua a șaptea, programul «Cuvântul care zidește» – modulul I, tenis de masă, redactare reviste, activități religioase creditate, desfășurate de preotul ortodox, programe de informare derulate de colaboratori externi-minim 12 ședințe, Organizația Religioasă Martorii lui Iehova, conferințe, artizanat, șah, tehnico-aplicative, programe educaționale derulate de colaboratori externi-necreditate, programul de educație civică, prelegeri, activități sportive, spectacole”, se arată în dosarul lui Marius Csampar. 

Marius Csampar, interes redus în perioada analizată
Sângerosul criminal nu a avut, însă, câștig de cauză. Pentru că la ultima analiză s-a constatat că Marius Csampar a fost recompensat o singură dată și că a avut o participare redusă la activități lucrative. Lucru care i-a determinat pe magistrați să-i mențină ucigașului după gratii regimul semideschis și să nu mai țină cont de comportamentul său în perioada februarie 2009-iulie 2018.

blank

“În cazul petentului se observă că menținerea acestuia în regimul semideschis de executare a pedepsei a fost atrasă de conduita petentului în perioada analizată. Instanța reține astfel atât interesul redus al petentului pentru activitățile productive, cât și faptul că a fost recompensat o singură dată în perioada analizată. Or, schimbarea regimului de executare în unul imediat inferior din punct de vedere al dificultății nu intervine prin simpla trecere a timpului, odată cu executarea pedepsei, ci ca urmare a conduitei vizibil îmbunătățite a persoanei condamnate, fiind astfel solicitate dovezi tocmai în acest sens. În prezenta cauză însă nu se poate reține o asemenea situație, din moment ce petentul a fost recompensat o singură dată și a avut o participare redusă la activități lucrative, motiv pentru care i s-a reținut regimul semideschis de executare a pedepsei închisorii în mod corect”, a fost concluzia magistraților. 

Vizitat de o singură persoană în 21 de ani!
Marius Csampar avea doar 22 de ani când a fost condamnat la închisoare pe viață. A comis prima crimă la 16 ani. În doar patru ani avea să ucidă nu mai puțin de șase persoane. A acționat, de fiecare dată, de unul singur, când avea de gând să omoare. Este bănuit și de alte cazuri rămase cu autor necunoscut. De când se află după gratii, de 21 de ani, a fost vizitat o singură dată, de unul dintre frați. (Studio de videochat București oferă salariu garantat!)

Prima victimă a fost o femeie. Așa a început lungul șir al crimelor, în decembrie ‘93. Câteva luni mai târziu, a ucis un bărbat care nu a vrut să-i dea bani. A urmat un prieten care voia să-l toarne.

„Deja nu mă mai gândeam să-l bat și să-l las în pace, pentru că-l băteai și tot la poliție ajungeai”, spunea asasinul în urmă cu ceva timp.

Corpul l-a aruncat într-un canal, iar capul într-un lac. A patra victimă a fost tot un prieten, pe care îl suspecta că vrea să-i tragă țeapă. Apoi, victimă i-a căzut fosta gazdă, iar ultimul vizat, un prieten de tâlhării.

blank