A murit
IT&C

A murit tatăl consolelor Nintendo: A revoluționat lumea jocurilor video

Masayuki Uemura, principalul creator al consolelor Nintendo și Super Nintendo, a murit în 6 decembrie, la vârsta de 78 de ani.

A murit tatăl consolelor Nintendo: A revoluționat lumea jocurilor video

După ce s-a alăturat companiei Nintendo Co. în 1971, Uemura a fost responsabil de dezvoltarea Nintendo Entertainment System (NES) și a succesorului său, Super Nintendo Entertainment System (SNES). Ambele console, cunoscute în Japonia ca „Famicom”, o abreviere pentru computer de familie, au devenit succese de piață uriașe, cu vânzări combinate de 100 de milioane de unități în întreaga lume.

Sunt, de altfel, consolele care au revoluționat piața jocurilor video.

Succesul uriaș al consolelor a transformat Nintendo într-una dintre cele mai importante companii de jocuri video din lume. Cauza morții lui Uemura luni nu a fost dezvăluită, potrivit Digi24.

Născut din Tokyo și absolvent de inginerie electronică a Institutului de Tehnologie Chiba, Uemura a început să predea la Universitatea din Kyoto în 2004, după ce s-a retras de la Nintendo.

Famicom – sau NES a ajuns pe piața japoneză în 1983 ca prima consolă bazată pe cartușe Nintendo. Le-a permis utilizatorilor să joace o gamă tot mai mare de jocuri video prin introducerea de casete. Super Famicom sau SNES, a fost lansat în Japonia în 1990.