Stiri

A MURIT LUCRETIA CIOBANU

Doliu in lumea muzicii populare. Cantareata Lucretia Ciobanu s-a stins din viata la varsta de 90 de ani. Inmormantarea va avea loc sambata, in Bucuresti.lucretia-ciobanu

„A decedat in seara aceasta, in jurul orei 19.30, la Bucuresti, la varsta de 90 de ani. In octombrie ar fi implinit 91 de ani. Nascuta la 27 octombrie 1924, in localitatea sibiana Toparcea, Lucretia Ciobanu a mai fost numita Doamna muntilor. Ea va fi depusa vineri, la capela Cimitirului Ghencea civil din Bucuresti unde este inmormantat si sotul ei, inmormantarea urmand sa aiba loc sambata”, a marturisit Marcel Parau, un apropiat al artistei.

„Pentru tot folclorul romanesc este o mare pierdere. Noi, sibienii si noi, artistii de la „Junii Sibiului” putem spune ca am pierdut o mama. O mama pe care o sa o purtam in cantecele si dansurile noastre populare, pentru ca dansa a adus folclorul din Marginimea Sibiului pe culmile cele mai inalte. Daca familia va fi de acord, dorim ca, de anul viitor, sa transformam Festivalul Vara, vara, primavara in Festivalul National de Folclor Lucretia Ciobanu”, a declarat Silvia Macrea.

blank