Au început primele tăieri de salarii la stat. Cercetătorii și seismologii vor avea salarii mai mici cu 25% pentru o perioadă de cel puțin 3 luni după ce Ministerul Educației a tăiat fondurile Institutului pentru Fizica Pământului. Și asta nu este tot. În luna mai s-au diminuat salariile mai multor angajați.

Cei mai afectați vor fi angajații din hoteluri și restaurnate, și asta pentru că salariul mediu brut în luna mai a scăut cu 13%.

Scăderi semnificative s-au înregistrat însă și în Domeniul financiar (16,7%), în Asigurări (16,2%), Producția cinematografică și în Transporturi aeriene și Telecomunicații (între 6-12%).

La polul opus, au existat și domenii unde au crescut slaraiile în luna mai. De exemplu, în Învățământ – cu 5,4%, dar și în sănătate şi Asistenţă socială – cu 3,2%.

Efectele epidemiei de coronavirus se resimt și în buzunarele angajaților de la stat. De exemplu, cerectătorii și seismologii vor avea pentru următoarele 3 luni salariile scăzute cu nu mai puțin de 25% , asta după ce Ministerul Educației a decis să nu mai suplimenteze fondurile Institutului Național pentru Fizica Pământului.