UPDATE Marius Copil conduce cu 3-1.

Meciul de tenis dintre Roger Federer, locul 3 ATP, și Marius Copil, locul 93 ATP, din finala turneului de la Basel, a început. Singurul român care a reușit să-l învingă pe elvețian într-un meci oficial este antrenorul lui Marius Copil, Andrei Pavel, în urmă cu 18 ani, la Hamburg.

Marius Copil s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia) după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, locul 5 ATP, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4. Este cel mai bun rezultat al carierei pentru român, care a avut un parcurs incredibil în această competiţie. Astfel, după ce a venit din calificări, Marius Copil a reuşit sâmbătă cea de-a doua victorie în faţa unui jucător din top 10 la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, locul 6 ATP.

 

 

Spre deosebire de cele 2 ore şi 33 de minute pe care Copil le-a jucat în semifinala cu Zverev, Federer l-a învins pe rusul Daniil Medvedev după o oră şi 5 minute. Elveţianul, care are 20 de turnee Grand Slam în palmares, țintește cel de-al 9-lea titlu în competiția din localitatea natală, având câștigate deja 8 trofee.

Pentru accederea în finală, Marius Copil și Roger Federer au primit câte 300 de puncte și un cec în valoare de câte 209.715 euro. Câștigătorul finalei va primi 500 de puncte și 427.765 euro.

 

 

Este pentru prima oară când românul îl întâlnește pe Roger Federer, considerat de mulți cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor.

Ultimul jucător de tenis român care a jucat finala de la Basel a fostIlie Natase, în 1975, când a pierdut în fața cehului Jiri Hrebec.