Al Treilea
International

A început Al Treilea Război Mondial?! Vestea cumplită venită chiar de la americani: „Suntem implicați”

Este anunțul care a îngrijorat pe toată lumea! Unul dintre cei mai importanți experți de la Casa Albă în ceea ce privește Rusia a făcut un avertisment șocant. Se pare că Al Treilea Război Mondial a început deja.

Occidentul este deja implicat în cel de-Al Treilea Război Mondial cu Rusia, dar nu a reușit să observe acest lucru, a declarat Fiona Hill, fost consilier la Casa Albă, pentru The New Yorker.

Hill, unul dintre cei mai importanți experți din lume în ceea ce privește Rusia lui Vladimir Putin, a discutat despre escaladarea tensiunilor dintre Rusia și aliații occidentali ai Ucrainei.

Săptămâna trecută, Putin a amenințat Occidentul cu amenințări voalate privind armele nucleare, în timp ce Kremlinul a organizat referendumuri, denunțate pe scară largă ca fiind false, în regiunile din estul și sudul Ucrainei pe care încearcă să le anexeze.

Al Treilea Război Mondial a început

„Suntem implicați în această situație de mult timp și nu am reușit să o recunoaștem”, a declarat Hill.

Remarcile lui Putin au stârnit îngrijorări urgente că războiul dintre Rusia și Ucraina s-ar putea transforma într-un conflict mai amplu. Președintele Joe Biden l-a avertizat pe Putin să nu folosească arme nucleare și, potrivit rapoartelor, serviciile secrete americane monitorizează Rusia pentru a detecta semne că armele nucleare sunt pe cale să fie desfășurate.

Hill a făcut aluzie la faptul că SUA a sprijinit Ucraina cu ajutor militar de la revoluția Maidan din 2014. Aceasta a dus la confiscarea de către Rusia a unor părți din estul Ucrainei, la anexarea Crimeei și la un conflict prelungit. Rusia și SUA s-au confruntat, de asemenea, în tabere opuse în războiul civil sirian. Kremlinul a lansat campanii secrete pentru a submina alegerile occidentale și a exacerba tensiunile interne.

Avertismentul lui Vladimir Putin

Avertismentul lui Putin a fost lansat în urma unor pierderi uriașe pe câmpul de luptă și a unor eșecuri militare pentru Rusia, Ucraina preluând recent controlul asupra a 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu de la Rusia. Pierderile l-au determinat pe Putin să înroleze mii de civili și rezerviști în armata rusă și să își consolideze controlul asupra teritoriului din regiunea Donbas prin intermediul referendumurilor.

Hill a abordat potențialul ca conflictul să scape de sub control din cauza eșecului părților opuse de a citi intențiile celeilalte.

„Problema este, bineînțeles, că noi îl citim greșit, dar și el ne citește greșit pe noi”, a observat Hill.

Hill a fost consilier al administrației Trump și a criticat aspru politicile fostului președinte față de Rusia și Ucraina, despre care a afirmat că l-au încurajat pe Putin.

blank