Featured, International

A decedat un colaborator al lui Putin. Vezi despre cine este vorba

A decedat un colaborator al lui Putin. Vezi despre cine este vorba,seful serviciului de informații ai armatei ruse (GRU), generalul Igor Korobov, a murit la vârsta de 62 de ani, anunță presa internațională, citând un comunicat oficial de la Moscova.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul rus al Apărării, generalul Korobov a  decedat”după o lungă și grea suferință”, ceea ce ar reprezenta, conform presei occidentale, un eufemism pentru cancer.

Igor Korobov conducea GRU din anul 2016 și fusese acuzat de media occidentală că, din această funcție, ar fi fost implicat în manipularea alegerilor prezidențiale din SUA, de la sfârșitul anului 2016.

Tot potrivit presei occidentale, generalul Korobov ar fi fost implicat și în tentativa de asasinat asupra lui Serghei Skripal, un fost agent secret rus, care se refugiase în Anglia.

Interesant este faptul că generalul Korobov lipsise, în noiembrie 2018, de la ceremoniile dedicate celei de a 100-a aniversări a înființării GRU. La aceste ceremonii a fost prezent chiar președintele Vladimir Putin.