Life

Importanța igienei dentare

Igiena dentară este un proces care se bazează pe patru piloni fundamentali: periajul dinților, folosirea aței dentare, folosirea apei de gură și vizite regulate la medicul stomatolog.

Este important de știut că există anumite alimente care sunt mai nocive și care afectează sănătatea orală mai mult decât altele, cum ar fi alimentele cu doze mari de zahăr sau băuturile zaharoase.

Spălatul pe dinți

Primul lucru pe care ar trebui să îl știm înainte de a ne spăla pe dinți, este tipul de pastă de dinți pe care trebuie să o folosim, ce tehnică ar trebui să folosim și ce periuță de dinți este mai bună (electrică sau manuală). Pentru a afla informațiile necesare cel mai bine este să întrebăm medicul stomatolog. El ne va explica care este cea mai bună modalitate de a ne menține gura curată și dinții albi.

Un lucru despre care mulți oameni nu știu este că nu este bine să ne spălăm pe dinți când terminăm de mâncat. Specialiștii sunt de părere că cel mai bine este să așteptăm aproximativ o jumătate de oră. Motivul este că, prin spălarea dinților, răspândim bacteriile care s-au acumulat datorită resturilor de alimente rămase pe dinți și în gură.

Acest lucru se datorează faptului că acidul demineralizează dinții și uneori poate apărea așa-numita sensibilitate a dinților. Din acest motiv se recomandă ca, după ce terminăm de mâncat, să ne clătim gura, fie cu o apă de gură, fie cu puțină apă în cazul în care suntem departe de casă.

Pentru toți cei care ne întreabă de câte ori pe zi ar trebui să ne spălăm pe dinți, răspunsul este că nu există un număr stipulat de ori, cu toate acestea, este recomandat să îi periem, de trei ori pe zi, ori de câte ori este posibil. Periajul trebuie să aibă o durată medie cuprinsă între două și trei minute.

Este important să lămurim faptul că spălarea dinților de foarte multe ori pe zi poate deteriora dentina, care este stratul protector, în plus, ar slăbi smalțul, deci acest lucru poate fi foarte dăunător sănătății noastre orale, de aceea este foarte important să acordăm atenție sfaturilor pe care ni le dă stomatologul nostru.

Periajul de seară

Trebuie menționat că noaptea salivăm mult mai puțin și, prin urmare, suntem mai sensibili la substanțele nocive care ne afectează. De aceea, trebuie să ne spălăm pe dinți la sfârșitul zilei, adică înainte de a merge la culcare, deoarece acest periaj este cel mai important dintre toate cele pe care le facem în timpul zilei.

Periajul dinților la copii

Copiii ar trebui să se spele pe dinți la fel ca adulții, adică după mesele principale, deși dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să facă acest lucru de două ori pe zi, adică după micul dejun și, de asemenea, înainte de a merge la culcare, întrucât noaptea salivează mult mai puțin.

Copiii care încă mai au dinți de lapte, ar trebui să folosească o periuță de dinți pentru copii, ușor umezită cu apă și o cantitate mică de pastă de dinți. Este important să îi  împiedicăm să o înghită.

Este important ca cei mici să se obișnuiască să se spele pe dinți de la o vârstă fragedă. Acest lucru le va permite să  se bucure de o sănătate orală mai bună pentru tot restul vieții.

În prezent, există o gamă variată de produse pentru igiena orală, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Important este să facem alegerea cea potrivită atât pentru noi, cât și pentru cei mici.

Atât în magazinele fizice, cât și în magazinele online există diverse modele de periuțe de dinți, extrem de eficiente în eliminarea plăcii dentare într-un mod cât se poate de delicat.

În prezent, putem avea grijă de sănătatea orală mult mai ușor, întrucât există diverse produse pentru o igienă orală corectă și completă.

Dintre acestea fac parte și produsele special concepute pentru persoanele care  suferă de sindromul gurii uscate, numit si xerostomie. Acestea pot apela la un tratament gură uscată, adică pot folosi pastile pentru gura uscată care au beneficii multiple. Astfel muscoasa bucală va fi mai bine lubrifiată, smalțul va fi reminalizat, țesuturile din cavitatea bucală se vor întări.

După cum se poate observa, igiena dentară este foarte importantă și poate fi menținută cu produse care pot fi achiziționate cu ușurință atât din magazinele fizice, cât și online. Spor la cumpărături să avem!

blank