Blog, Continut Sponsorizat

Un serviciu de inchirieri masini cu adevarat revolutionar

rent a car

Piata de rent a car este in plina dezvoltare in intreaga lume. Acest tip de servicii sunt mereu in stadiu de a se reinventa astfel incat sa atraga cat mai multi soferi catre idea de a inchiria mai degraba decat a detine o masina proprie ce aglomereaza strazile si parcarile neincapatoare aproape in orice mare capitala a lumii. Exista numeroase variatiuni pe aceeasi tema in materie de rent a car, de exemplu exista variantele de leasing sau inchiriere pe termen lung, dar si servicii revolutionare precum Zip Car.

Zip Car, din America de Nord in intreaga lume

Zip Car este un sistem care functioneaza in SUA si a capatat rapid popularitate extinzandu-se incet dar sigur in intreaga lume. Modul in care acest tip de inchiriere se diferentiaza de sistemul clasic de inchiriat cu ziua, este faptul ca masina se rezerva pe o luna intreaga cu doar 6 dolari, apoi se plateste pe ora de mers, in felul acesta utilizatorul plateste masina strict doar in perioada in care aceasta este utilizata, adica atunci cand circula cu ea. In felul acesta se fac economii substantiale, sistemul fiind mult mai flexibil decat cel de inchiriat cu ziua sau cele de inchiriat pe termen lung.

In America, tarifele pornesc de la 8 dolari pe ora de mers, un pret excelent prin comparatie cu alte servicii de rent a car de pe teritoriul Statelor Unite. Afacerea detinuta de AVIS are un parc auto cu peste 10.000 de masini din cele mai diverse clase, ce acopera toata varietatea de gusturi si nevoi a soferilor care ar putea apela la acest tip de serviciu.
India este a doua regiune in care acest sistem a fost implementata cu succes, iar datorita diferentei dintre economiile celor doua tari, in India Zoomcar, varianta autohtona a ZipCar este de 10 ori mai ieftina, astfel o masina electrica spre exemplu costa doar 2,6 lei pe ora. Spre deosebire de efortul financiar necesar pentru a cumpara o masina proprie, aceste tarife sunt mult mai convenabile.

Cu toate acestea, pentru indianul de rand, un astfel de serviciu este peste puterea financiara, tariful de 73 centi americani reprezentand o treime din salariul mediu pe o zi de lucru. Zoomcar a pornit cu un capital de 3 milioane de dolari caruia i s-au adaugat inca 8 milioane de dolari cu ajutorul firmei de investitii Sequioa, aceeasi firma care a ajutat si Google la inceput de drum, deci serviciul se descurca in mod evident onorabil chiar si pe piata din India.

In Romania, serviciile de rent a car raman inca la formula clasica tot mai cautata a carei popularitate a cunoscut un clar trend ascendent in ultima perioada. Tot mai multi tineri in mod special, persoane cu varste pana in 35 de ani care nu detin masini personale au inceput sa apeleze la acest tip de servicii inchirieri auto in defavoarea serviciilor de taxi mult mai costisitoare. Avantajul principal al practicii de a inchiria masini este faptul ca se poate alege modelul dorit si potrivit fiecarei situatii in parte, iar clientul nu trebuie sa se ocupe de asigurari, intretineri sau alte taxe.
 

blank