Life, Stiri

Cum sa alegi cea mai buna ciocolata

Este clar ca nu poti trai fara ciocolata. De fapt, nici nu exista multe persoane care pot face acest lucru. Singurul inconvenient al ciocolatei este acela ca, mancata in exces, ar putea sa te ingrase. Uneori parca nici nu iti pasa de acest lucru, nu-i asa?

476533427

Este important sa stii cum sa alegi cea mai buna ciocolata, astfel incat sa nu te ingrasi, dar sa te bucuri din plin de gustul minunat al acesteia.
Cum sa alegi cea mai buna ciocolata

Inainte, ciocolata amaruie era considerata un deliciu, in timp ce astazi a ajuns sa fie doar gustarea oamenilor care vor sa manance mai sanatos si pe drept motiv: are un gust excelent si are beneficii asupra sanatatii.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii cand vine vorba de alesul unei ciocolate amarui cu adevarat sanatoase este urmatorul: o ciocolata amaruie adevarata nu va avea niciodata zaharul listat primul pe lista ingredientelor.

 Cum exista o multime de magazine de ciocolata, trebuie sa fii atenta. Asigura-te ca zaharul este listat dupa produsele din cacao. Cea mai buna ciocolata este aceea care este si cea mai benefica pentru sanatatea ta.

Alte lucruri pe care ar trebui sa le mai ai in vedere sunt: pe ambalajul unei ciocolate bune va scrie mereu ca este 100% organica, ca nu a fost procesata cu alcaline si ca are in compozitie peste 70% cacao.

Iata cateva branduri de ciocolata amaruie cu adevarat sanatoasa, care pot fi incluse in categoria celor mai bune ciocolate din lume.
Sweetriot

Ciocolata organica, realizata natural, avand compozitii de 60, 70 sau 80% cacao. De altfel, fiecare patratica are mai putin de 20 de calorii.
Godiva

Daca esti fana a ciocolatei, este imposibil sa nu fi auzit de marca Godiva. Ciocolata lor amaruie are o compozitie de 72% cacao, iar ingredientele nu sunt procesate cu alcalini. De gust, nu mai incape nicio indoiala: este impecabil.
Lindt

Pe lista cu cea mai buna si mai sanatoasa ciocolata, este necesar sa se regaseasca si Lindt. Lucrul care o face si mai speciala este faptul ca poate fi gasita cu 70, 85, 90 sau chiar cu peste 95% compozitie de cacao.

Fii atenta, totusi, ca unele din ciocolatele Lindt sunt procesate cu alcalini.
Chocolove

Dragoste in ciocolata si ciocolata cu dragoste, care are un gust fantastic si pe care o poti gasi cu 70 sau 73% cacao.
Vivani

De origine germana, aceasta ciocolata este 100% organica si procesata fara alcalini. In Romania se gaseste foarte greu.

Viata fara ciocolata nu mai are farmec; fiecare cubulet este un coltisor de rai. Acum ca ai aflat tot ce trebuie sa stii pentru a alege cea mai buna ciocolata, spor la cumparaturi!

blank