În perioada verii, pielea are nevoie de cantități mari de apă, vitamine și antioxidanți, nu doar pentru a se apăra de radicalii liberi, care se înmulțesc odată cu expunerea la soare, ci și pentru a o menține în permanență hidratată și sănătoasă.
În această privință, alimentația joacă un rol esențial, este de părere experta în nutriție Josefina Royo, citată joi de ziarul El Mundo, care trece în revistă alimentele care mențin pielea sănătoasă și ajută la un bronzat frumos.
1. Legumele. Morcovi, roșii, varză. Mai ales legumele de culoarea verde: salată, broccoli, pătrunjel… Toate acestea sunt surse de betacaroten, o substanță antioxidantă (neutralizează radicalii liberi) care accelerează producția de melanină și potențează astfel bronzarea.
2. Pâinea și cerealele integrale. Produsele integrale au un avantaj față de cele din grâu alb sau rafinat din care a a fost înlăturată coaja care este o sursă de vitamine și minerale. Cerealele integrale sunt o sursă de vitamină B care hidratează pielea din interior și o ajută să se bronzeze.