Economic, Stiri

Comisia Europeană a cerut Guvernului să se încadreze în limitele de deficit

 Ponta (7)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca nu se impun taxe noi ca masuri compensatorii la reducerea CAS, Comisia Europeana cerand Guvernului doar sa se incadreze in limitele de deficit.

“Nu. Nu se impun. Ideea este ca in final trebuie sa ramanem in aceeasi limita de deficit”, a declarat Victor Ponta. Premierul a precizat ca reprezentantii Comisiei Europene au cerut Guvernului sa se incadreze in prevederile Tratatului Fiscal in ceea ce priveste limitele de deficit.

“Haideti sa fim seriosi si sa discutam la final. Evident, cei de la FMI si CE in special – mai putin cei de la FMI – ne-au cerut sa ne incadram in Tratatul fiscal care priveste limitele de deficit. Cum o facem, astea sunt lucruri pe care le discutam in aceasta perioada”, a adaugat Ponta.

El a aratat ca a sesizat existenta unor diferente de opinie legate de adoparea acestei masuri. “Ideea e urmatoarea: intai si intai am vazut ca a existat un sprijin extraordinar si le multumesc si celor din Parlament si din mass-media care ne-au sprijinit sa discutam cu FMI reducerea CAS. Acum, daca vrem sa le reducem, am vazut deodata ca in special o anumita parte au sarit pe noi, aoleu, nu reduceti CAS, ca nu stiu ce o sa se intample. Intram iarasi in povestea strict politica cu basca, fara basca. S-a facut si motiune de cenzura contra noastra ca nu reducem CAS. Acum, daca le reducem, probabil se va face motiune ca de ce le-am redus”, a mai spus Ponta.

 

blank