Featured, IT&C

75000 de euro pentru discheta de calculator semnată de Steve Jobs

O dischetă semnată de Steve Jobs, cofondatorul Apple, a depășit cu mult estimările inițiale ale specialiștilor, fiind vândută pentru 75.000 de euro la o licitație organizată marți, informează BFM TV.

Un autograf al lui Steve Jobs merită acum o mică avere, mai ales atunci când este plasat pe o dischetă care datează de la sfârșitul anilor 1980 și conține unul dintre primele sisteme de operare pentru Mac.

Marți, casa de licitații americană RR Auction a prezentat publicului discheta semnată de legendarul lider al Apple, care a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

Discheta cu autograful a fost vândută pentru 84.115 de dolari, adică aproximativ 75.000 de euro, după ce, inițial, a fost estimată la 7.500 de dolari.

Conform descrierii, discheta stochează versiunea 6.0 a soft-ului Macintosh System Tools, strămoșul macOS, actuala interfață a computerelor Mac și MacBook. Discheta este „în stare bună” și, conform casei de licitații, această semnătură este cu atât mai semnificativă, cu cât fondatorul brandului californian nu obișnuia să dea autografe.

Steven Paul Jobs a fost un magnat american, proiectant industrial, investitor și proprietar media. El a fost președinte, director executiv și cofondator al companiei Apple, președinte și acționar majoritar al Pixar, membru al consiliului de administrație al companiei Walt Disney Company și fondator, președinte și CEO al NeXT. Jobs este recunoscut pe scară largă ca un pionier al revoluției computerului personal din anii 1970 – 9880, împreună cu cofondatorul Apple Steve Wozniak.

Nu este singurul obiect al cofondatorului Apple care a ajuns să fie vândută pe sume impresionante de bani. În trecut, o cerere de angajare completată de Steve Jobs a fost cumpărată cu peste 170 de mii de dolari, la o licitaţie organizată în Statele Unite.

 

blank